Justiţia din Franţa acordă dreptul la compensaţie financiară unei femei “alergice la Wi-Fi”

0

Martine Richard, o franţuzoaică de 39 de ani, a câştigat un proces, în justiţie, cu o decizie care obligă guvernul francez să îi plătească suma de aproximativ 800 de euro pe lună, timp de trei ani, ca pensie de handicap din cauza disconfortului pe care i-l cauzează presupusa ei alergie la Wi-Fi.

Femeia susţine că a fost nevoită să renunţe la locul de muncă şi să se mute într-un spaţiu rural fără electricitate din cauza faptului că este atât de sensibilă la undele electromagnetice. Deşi există multe cazuri de persoane care susţin că sunt alergice la Wi-Fi (hipensenzitivitatea electromagnetică – EHS), Richard este prima persoană căreia îi este oficial recunoscută problema şi căreia i se acordă oficial compensaţii pentru asta, în ciuda faptului că ştiinţa susţine că această afecţiune nu există.

Simptomele asociate afecţiunii ar fi dureri persistente de cap, ameţeală, stare de rău (greaţă) şi o senzaţie de înceţoşare a minţii; deşi ele nu sunt contestate, studiile de până acum nu au găsit dovezi care să le lege de câmpurile electromagnetice. Rezultatele lor au fost susţinute inclusiv de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cum de a primit Richard dreptul la compensaţie, în acest caz? Decizia justiţiei franceze ar putea fi explicată prin faptul că aparatura electronică este peste tot în jurul nostru şi cu toţii suntem expuşi undelor, având în vedere că folosim, poate în exces, dispozitive care de care mai moderne şi mai complexe.

Citiţi mai multe detalii despre acest caz şi posibilele sale implicaţii aici.

 

Sursa şi foto: Science Alert


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger