Just Do It, un documentar despre activiştii proscrişi, disponibil online de 1 Mai

0

Just Do It este un documentar care prezintă culisele lumii activiste din Marea Britanie. Regizoarea Emily James a reuşit să se infiltreze în interiorul unui grup de activişti nonviolenţi care închid aeroporturi, sar gardurile fabricilor alimentate cu cărbune şi se lipesc cu superglue în bănci, riscând să fie arestaţi. Un proiect 100% independent, Just Do It va fi proiectat gratuit pe occupy.com.

Emily James a petrecut mai mult de un an în interiorul unor grupări activiste precum Climate Camp sau Plane Stupid pentru a le documenta activităţile clandestine. Potrivit prezentării sale, “filmul ne introduce în culisele unei comunităţi de oameni care refuză să stea cu mâinile în sân şi să permită distrugerea lumii în care trăiesc”. Premiera lui a avut loc în SUA, de Ziua Pământului, însă în semn de solidaritate cu acţiunile de 1 Mai pregătite în întreaga lume, începând de astăzi, 30 aprilie, de la ora 5.30 EST, documentarul va fi disponibil online timp de 24 de ore pe occupy.com, fiind urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizoarea.

Pentru a intra în teatru, accesaţi acest link, apăsaţi pe secţiunea cu gri şi apoi pe Enter Theater, după care RSVP to this event. Urmăriţi mai departe cei trei paşi.

 

 

Surse: occupy.com, boingboing


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger