Jurnalismul, meserie periculoasă în Bolivia

0

Jurnalistul bolivian Fernando Vidal, realizator al unei emisiuni radio, a fost atacat chiar în timpul emisiunii de patru bărbaţi mascaţi, care au intrat în studio, au turnat petrol pe el şi i-au dat foc. Incidentul a avut loc în oraşul Yacuiba, situat în apropierea graniţei dintre Bolivia şi Argentina.

 

 

Potrivit celor aflaţi la radio la momentul atacului, acesta s-a petrecut rapid, iar jurnalistul şi încă un membru al echipei sale au suferit arsuri grave şi studioul de emisie a fost distrus. Atacatorii au aruncat şi cocteiluri Molotov pentru a da foc studioului. Vidal are 78 de ani şi îşi realizează emisiunea la postul Radio Popular. El a făcut mai multe anchete despre traficul de petrol în zona de graniţă Bolivia – Argentina. De fapt, chiar când a avut loc atacul, Vidal tocmai despre asta vorbea pe post.

Familia lui Vidal spune că vocea acestuia a fost o puternică şi permanentă critică la adresa autorităţilor din regiune şi că jurnalistul a făcut mereu publice rezultatele investigaţiilor sale. Din acest motiv, familia lui crede că existau motive politice pentru un astfel de atac asupra sa, dar poliţia nu a făcut, deocamdată, niciun comentariu oficial privind cauzele incidentului. Trei persoane au fost arestate sub suspiciunea de a fi luat parte la atacul asupra jurnalistului bolivian.

 

Sursa: BBC

Foto: Democratic Underground


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger