Jumătate dintre britanici şi-ar dori un buton de reset cu care să şteargă tot ce au postat online despre ei

1

Peste jumătate dintre britanici sunt atât de îngrijoraţi cu privire la reputaţia lor online încât ar şterge tot ce au postat vreodată pe Internet despre ei înşişi, arată un sondaj realizat de firma de securitate Norton citat de Daily Mail.

35% dintre respondenţi spun că nu ar lua în calcul o carieră în politică din cauza materialului online compromiţător.

Aproximativ un sfert dintre cei chestionaţi admit să fi postat o fotografie sau o informaţie personală pe care n-ar vrea să le vadă un angajator.

“Odată ce un mesaj sau o imagine este online este foarte greu de a controla ce se întâmplă sau de a lua înapoi ce ai postat. Cu alte cuvinte, gândeşte înainte să postezi!”, spune Sherly Seitx, expert în siguranţă online la Norton.

În ultimii doi ani, emergenţa smartphone-urilor şi tabletelor impulsionează cultura hiper-conectivităţii şi împărtăşirii constante.

“Cu toţii vrem să îmbrăţişăm ultima tehnologie, dar trebuie să fim atenţi la pericole, atât personale cât şi profesionale, care apar atunci când împărtăşim prea mult”, spune expertul.

Peste 50% dintre respondenţi spun că ar apăsa cu bucurie butonul de “reset” care să şteargă toate informaţiile online despre ei/ Aproximativ 40% spun că nu se ocupă de protejarea informaţiilor personale de pe Internet. Dintre aceştia, 59% n-au crezut niciodată că este o problemă, iar 20% n-ar şti de unde să înceapă.

Foto: Flickr / markhillary

Cititi si:

Angajatii care pierd vremea online la serviciu sunt mai productivi

Femeile nu se simt bine pe Facebook

FOTO Camera in care s-a nascut internetul

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Facebook-ul, folosit ca test de personalitate de angajatori » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger