Jucarii puse in miscare prin forta manuala

3

Parintii care sunt preocupati de moda eco- dar care, in acelasi timp, nu pot ignora apetitul pentru joaca al copiilor au acum o solutie multumitoare pentru toata lumea. A fost inventat un set de masinute care nu mai sunt propulsate prin intermediul bateriilor electrice, ci al unui dispozitiv actionat manual.

Cele doua masinute sunt destinate unui cuplu de copii ce se intrec intr-o cursa, arata si se misca identic cu orice set de jucarii care exista in acest moment pe piata, relateaza Greenpacks. Ce le diferentiaza insa este “sistemul” de propulsie.

Generatorul, cate unul pentru fiecare masinuta, este actionat manual, iar energia cinetica astfel generata este transformata in energie electrica, fiind cea care pune jucariile in miscare. Interesant este faptul ca masinutele se misca mai repede cu cat miscarile de generare a energiei cinetice sunt mai puternice.

Pista de competitie este formata din 30 de piese separate, care pot fi asamblate in diferite variante. Setul de jucarii costa aproape 40 de lire sterline si este disponibil pe piata britanica.

Foto: greenpacks.com

Tags:3 comentarii

  1. Asta e chiar culmea, de parca acum 20-30 de ani nu existau masinute cu arc, cele pe care le trageam in marsarier si apoi le lasam sa zburde in viteza. Cat de de eco sunt cele prezentate in articol daca energia lor cinetica se transforma in energie electrica(ma refer la amprenta de CO2 prezentata in articolul precedent).Prea se exagereaza cu astfel de articole.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger