Jocurile Wii nu contribuie la necesarul de activitate fizică al copiilor

0

Boxul virtual, bowlingul şi dansul în faţa televizorului nu îi ajută pe copii să-şi asigure necesarul de activitate fizică, arată un nou studiu. În cadrul unui experiment, copiii cărora li s-au dat jocuri Nintendo Wii nu au avut mai multă activitate fizică decât cei care s-au jucat stând pe canapea.

 

 

Cu toate acestea, cercetătorii spun că cei care aleg jocurile active de tip Wii în locul altor jocuri video sau uitatului la televizor ard mai multe calorii. Jocurile Wii nu contribuie însă semnificativ la cele 60 de minute de sport necesare zilnic, spune Jacob Barkley, cercetător la Universitatea de Stat din Ohio.

Unii cercetători în domeniul sănătăţii publice sperau ca jocurile video active să fie o alternativă la sporturile în aer liber , mai ales pentru cei din cartiere nesigure pentru care joaca afară nu e întotdeauna o opţiune.

Pentru a vedea dacă e adevărat, cercetătorii de la Baylor College of Medicine  din Houston, Texas au împărţit jocuri Wii între 78 de copii – jumătate au primit jocuri active precum  Wii Sports, iar cealaltă jumătate jocuri inactive, precum Super Mario Galaxy.

Copiii aveau vârste între 9 şi 12 ani şi toţi aveau peste greutatea medie. Ei au fost urmăriţi de-a lungul a 13 săptămâni, în timp în care li s-a măsurat activitatea fizică.

În săptămânile unu, şase, şapte şi 12, copiii cu jocuri active aveau o medie de 25-28 de minute de activitate fizică, iar cei cu jocurile inactive, o medie de 26-29 minute.

De asemenea, nu s-au observat diferenţe în ceea ce priveşte sedentarismul.

Cercetătorii au fost şocaţi să vadă că jocurile active n-au avut nicio contribuţie la activitatea fizică.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger