Jobul de 280.000 de euro pe an, cu trei luni de concediu, pe care nu îl vrea nimeni

0

Un medic generalist stabilit în Noua Zeelandă, Alan Kenny, oferă un salariu anual de 400.000 de dolari neo-zeelandezi (280.000 de euro) pentru a atrage un medic care să preia jumătate din norma grea pe care o are în orășelul Tokoroa din North Island, care găzduiește 13.600 de locuitori, scrie The Guardian. Kenny, de 61 de ani, recrutat inițial din Marea Britanie, este co-proprietarul unui cabinet medical din Tokoroa și spune că are de muncă mai mult decât poate duce, fiind nevoit să renunțe în repetate rânduri la concedii în lipsa unui înlocuitor.

„Pot să ofer un salariu absolut uluitor; e incredibil”, a spus el pentru The New Zealand Herald. „Munca mea a explodat în ultimul an și cu cât înregistrezi mai mulți pacienți, cu atât primești mai mulți bani. Dar e prea mult de dus”. Pe lângă salariul de 400.000 de dolari, care este de două ori mai mare decât salariul mediu al unui medic generalist din Noua Zeelandă, Kenny, care are de gând să se pensioneze în curând, oferă și trei luni de concediu pe an, posibilul doritor fiind scutit și de ture de noapte și de munca în weekend. În ultimii doi ani, de când caută un coleg, britanicul nu a primit însă nici o aplicație și crede că asta se datorează percepției negative față de practicarea medicinei în mediul rural. „Auckland are cea mai mare școală medicală și majoritatea copiilor care merg să studieze medicina provin din familii înstărite din zona Auckland”, spune el. „Dacă ar recruta mai mulți studenți din zone rurale, atunci ei ar putea veni aici”.

Alan Kenny, care lucrează de 30 de ani în orășelul neo-zeelandez, a ajuns la 6.000 de pacienți înregistrați. Cu o zi înainte de interviul acordat publicației neo-zeelandeze, a consultat 43 de pacienți pe zi, depășind cu mult numărul de 25 recomandat de colegiul medicilor. Acum doi ani, fiica lui Kenny a venit să-și ajute tatăl la cabinet și să învețe de la el. „Doar pentru că câștig foarte mulți bani nu înseamnă că trebuie să muncesc până la epuizare”, spune el. Salariul obișnuit pentru un medic generalist în mediul rural este între 150.000 și 280.000 de dolari neo-zeelandezi, iar salariul mediu al locuitorilor din Tokoroa este de doar 17.300. Cererea pentru medici în mediul rural este foarte mare în Noua Zeelandă, majoritatea posturilor fiind ocupate de absolvenți de medicină din afara țării, dar pe termen scurt. Acest fenomen are în spate factori precum izolarea, lipsa oportunităților de școlarizare și a activităților sociale, precum și a accesului la internet de mare viteză.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger