Japonia şi Rusia ar putea clona mamutul

3

După ce au găsit măduvă osoasă bine conservată într-un femur de mamut îngropat în solul permanent îngheţat la Siberiei, graţie încălzirii globale, oamenii de ştiinţă din Japonia şi Rusia cred că ar putea clona un exemplar din specia dispărută.

Anul viitor, cercetătorii ruşi de la Muzeul Mamuţilor din Republica Sakha şi cei japonezi de la Universitatea Kinki vor lansa împreună un proiect de cercetare menit să recreeze animalul gigant. Cum? Înlocuind nucleele ovulelor unui elefant cu cele prelevate din celulele măduvei osoase a mamutului, oamenii de ştiinţă pot da naştere unor embrioni cu ADN de mamut.

Aceştia ar urma să fie implantaţi în utere de elefanţi pentru naşterea finală, cele două specii fiind înrudite îndeaproape. Protejarea nucleelor cu o genă nevătămată este esenţială pentru tehnica de transplantare, iar cercetătorii s-au chinuit să găsească aşa ceva la mamuţi de la sfârşitul anilor ’90, din moment ce specia a dispărut acum circa 10.000 de ani. Măduva osoasă recentt descoperită le-a sporit însă şansele unei clonări de succes.

Sursa: Physorg

Foto: Flickr/dstrelau


3 comentarii

  1. Sa cloneze sovieticii mamutu’ din partea mea. Oricum oaia Dolly o crăpat la scurt timp după ce-or clonat-o că îi era varză sistemu imunitar.

    Universitatea Kinky, mda 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger