Japonia a închis toate reactoarele nucleare de pe teritoriul său

0

Luni dimineaţa, ultimul reactor aflat în funcţiune în Japonia, reactorul 4 din Ohi (vestul Japoniei), a fost închis şi a încetat să mai genereze electricitate. Deocamdată, nu există o dată programată pentru repornire.

 

 

Cel mai probabil, întreaga Japonie nu va mai avea energie nucleară cel puţin până în luna decembrie a acestui an. Aceasta va fi cea mai îndelungată perioadă de absenţă a energiei nucleare în Japonia din anii 1960 încoace.

Dezastrul de la Fukushima, provocat de cauze naturale, dar amplificat de administrarea cel puţin la fel de dezastruoasă de către Tepco (compania responsabilă pentru energia nucleară) a urmărilor a generat o reacţie anti-energie nucleară extrem de puternică în rândul opiniei publice japoneze. Înainte de momentul Fukushima, 30% din energia necesară Japoniei provenea de la centrale nucleare. Anul trecut, în lunile mai şi iunie, statul a rămas fără energie nucleară, dar, ulterior, companiei Tepco i s-a permis redeschiderea reactoarelor de la Ohi.

Guvernul japonez s-a aflat constant sub o presiune intensă, atât internaţională, cât şi venită dinspre cetăţenii statului japonez, generată de teama repetării dezastrului de la Fukushima. În urma acestuia, Japonia a fost nevoită să importe cantităţi masive de cărbune, gaz natural şi alţi combustibili, pentru a suplini necesarul energetic, după ce a închis reactoarele nucleare. Factura la electricitate pe gospodărie a crescut cu 30% în Japonia.

 

Sursa: CleanTechies

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger