Japonezii plâng în grup pentru a scăpa de stres

0

Japonezul Takashi Saga organizează seminarii de plâns în care îi invită pe oameni să asculte povești și să urmărească filme și clipuri video care îi ating la sentiment, scrie Oddity Central. Scopul acestor întâlniri este eliberarea stresului și îmbunătățirea sănătății fizice și mentale; la final, participanții pleacă cu zâmbetul pe buze.

 

 

Plânsul în fața altor oameni nu se bucură de o imagine bună în Japonia, spune Saga, fiind considerat un semn de slăbiciune. Niponii știu însă care are potențial terapeutic. Așa că, de două ori pe lună, Saga organizează un seminar de plâns pentru bucurie, numit “ruikatsu”, în cadrul căruia oamenii se eliberează de tensiune și frustrări. “Râsul eliberează stresul doar pe moment”, spune japonezul. “Studiile au arătat că plânsul poate elibera stresul pe durata unei săptămâni. Plânsul este mai bun [decât râsul] pentru sănătatea fizică și mentală.”

Unele cercetări, scrie Oddiy Central, au arătat într-adevăr că, atunci când oamenii plâng atinși de emoție, lacrimile lor conțin aceiași hormoni eliberați de organism în momentele de stres. Majoritatea oamenilor care participă la seminariile lui Saga încearcă să pară impasibili la început, însă activitățile la care sunt supuși îi înmoaie în cele din urmă. De exemplu, una dintre sesiuni a început cu o poveste tristă și a fost urmată de un clip video cu scene emoționale, pe fundalul cărora Whitney Houston cânta “I Will Always Love You.”

Mai multe detalii, în clipul de mai jos:

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger