Japonezii au suspendat vânătoarea de balene după ce au fost fugăriți de protestatari

1

Japonia a suspendat pe moment vânătoarea anuală de balene din Antarctica după ce un grup de protestari i-a hărțuit nava-mamă. Oficialii guvernamentali au anunțat că s-ar putea să-și retragă flota care ucide până la 1.000 de balene în fiecare an.

Încercările repetate ale organizației internaționale de mediu Sea Shepherd Conservation Society de a întrerupe vânătorile de balene au stârnit nemulțumiri în Japonia, una din cele trei țări care mai vânează balene, practică despre care guvernul nipon spune că este o importană tradiție culturală. „Considerând siguranța o prioritate, flota a oprit vânătoarea în scop științific deocamdată”, a declarat Tatsuya Nakaoku, un oficial al Agenției de Pescuit din Japonia. „Acum ne gândim ce să facem mai departe”. Nakaoku a spus că flota ar putea fi retrasă mai devreme și că planurile de vânătoare nu au decurs așa cum ar fi trebuit.

Japonia a introdus vânătoarea de balene în scopuri științifice pentru a evita interdicția internațională din 1986 privind vânătoarea de balene în scopuri comerciale, pe motiv că are dreptul să supravegheze impactul acestor mamifere asupra industriei sale de pescuit. Flota niponă mai sus amintită constă în 180 de oameni și patru vase și a avut sarcina de a colecta 850 de exemplare din apele Antarcticii pe durata acestui sezon, programat inițial să se încheie în luna martie. În aceeași perioadă, anul trecut, Japonia a omorât 506 balene.

Sursa si foto: Reuters

Citiți și:

Vânătorii de balene și activiștii se bat cu tunuri de apă în largul Antarcticii

30% dintre rechini sunt ameninţaţi cu dispariţia. Ţările care îi vânează nu iau măsuri

Time: Cele mai bizare zece decese în masă în rândul animalelor

Tags:Un comentariu

  1. Adevarul este ca ce fel de cercetare ar fi concludenta pe un numar mai mic de 850 de balene?(*ironie) Pe cat de mult apreciez cultura nipona, mi se pare fantastica treaba asta.
    Oricum, felicitari protestatarilor, ale caror actiuni se pare ca au dat roade.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger