Jamaica a dezincriminat marijuana cu ocazia aniversării lui Bob Marley

0

Vinerea trecută, senatorii din Jamaica au aprobat o lege istorică pentru statul din Caraibe: oamenii nu vor fi arestaţi pentru posesia a cel mult 60 de grame, dar riscă amenzi, scrie Inquistr. Măsura a fost luată în ziua în care se aniversau 70 de ani de la naşterea celebrului muzician Bob Marley. Atât acesta, cât şi Jamaica au fost şi încă sunt simboluri ale consumului de marijuana, dar dacă primul promova oficial planta, statul în care se născuse, nu. Marijuana nu a fost niciodată legală în Jamaica.

În mod surprinzător, ganja, cum o numesc oamenii la nivel local, a fost până acum la fel de tabu în Jamaica cum încă este în multe ţări occidentale. În 2013, potrivit statisticilor oficiale, 4.367 de oameni au fost arestaţi în perioada ianuarie-iulie pentru infracţiuni legate de droguri, majoritatea acestora fiind simpla posesie de marijuana. Iar anul trecut, perspectiva legalizării ei a ajuns pe primele pagini ale ziarelor locale după ce Mario Deane, un bărbat de 31 de ani, a fost bătut până la moarte în celula sa, în care fusese închis pentru că fusese prins cu un mic joint.

Noua legislaţie va introduce licenţe, permise şi alte autorizaţii prin care să fie reglementată o industrie a marijuanei folosite în scopuri medicale, terapeutice şi ştiinţifice. Camera Reprezentanţilor o va dezbate în noul an parlamentar, care va începe săptămâna aceasta. Legislaţia a fost criticată pentru că i-ar discrimina pe oamenii care nu împărtăşesc credinţa Rastafari (în care marijuana joacă un rol central). Senatorul KD Knight a întrebat de ce să fie limitată cultivarea ierbii la cineva din cultura Rastafari. Cu toate acestea, Ministrul Justiţiei, Mark Golding, a anunţat că ţara se află pe drumul dezincriminării totale sau chiar a legalizării marijuanei în scopuri recreative.

 

Puteţi citi şi:

Familia lui Bob Marley lansează “prima marcă internaţională de marijuana”

Statul Colorado oferă şcolilor un milion de dolari, obţinuţi din vânzarea marijuanei

Cum s-a răspândit marijuana prin lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger