J.R. Ewing schimba petrolul texan cu energia solara germana

2

Larry Hagman, actorul care l-a jucat pe celebrul magnat al petrolului din serialul de televiziune „Dallas”, l-a inviat pe personajul J.R. intr-o campanie de publicitate ce promoveaza energia solara si SolarWorld, o companie germana care produce module fotovoltaice.

„In trecut, era vorba numai despre petrol”, spune Hagman intr-un spot TV. „Petrolul curgea in nestire si banii curgeau o data cu el. Prea murdar. Am renuntat la el de ani buni”, continua actorul in timp ce se plimba prin fata unui portret ce infatiseaza ranjetul unui J.R. Ewing din vremuri mai tinere si a unui televizor ce prezinta imagini cu o platforma petroliera si ape marine innegrite. Hagman iese apoi afara, in lumina soarelui, si isi fixeaza privirea pe un dispozitiv solar de pe acoperisul casei. „Dar inca activez in industria energetica”, spune el. „Intotdeauna exista o alternativa mai buna”.

In viata reala, Larry Hagman, in varsta de 78 de ani, locuieste in orasul Ojai din California de Sud, unde si-a instalat cu cativa ani in urma un sistem solar de 94 de kilowati, considerat cel mai mare dispozitiv de acest gen din lume aflat intr-o gospodarie. Sistemul, care include si panouri de la compania germana SolarWorld, careia fostul Ewing ii face acum reclama, a costat 750.000 de dolari, desi proprietarul sau, care face parte si din consiliul de administratie al unei asociatii non-profit ce insataleaza sisteme solare in zonele sarace ale lumii, spune ca a beneficiat de o reducere de 310.000.

Hagman mai spune ca scurgerea de petrol din Golful Mexicului l-a indemnat sa-l resusciteze pe J.R. „Cu tot petrolul ala care se scurge in golf, mi-am zis ca e timpul sa prezint o noua directie din care ne putem asigura energia”, a explicat el intr-un interviu acordat saptamana trecuta. „[Energia solara] este mult mai ieftina si mai curata”. Pe de alta parte, fostul actor a vrut sa intoarca favorul companiei Solar World, care a donat panouri solare fundatiei lui Hagman intru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti.

Foto: Captura Youtube

Sursa: New York Times

Tags:2 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention J.R. Ewing schimba petrolul texan cu energia solara germana » Think Outside The Box -- Topsy.com

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger