Iubitorii de animale, păcăliți să semneze pentru uciderea câinilor

11

Campania PDL pentru legiferarea uciderii în masă a câinilor fără stăpân începe să capete forme din ce în ce mai agresive în marile oraşe, unde cetăţenii sunt minţiţi că semnează pentru alte lucruri, iar pensionarilor li se condiţionează livrarea pensiei sau ajutorului de încălzire în schimbul semnăturii.

Text de Vier Pfoten

Încercând să facă rost de cât mai multe semnături care să arate că populaţia ar da unde verde la omorât câini, persoanele care adună semnăturile folosesc metode dintre cele mai variate:

• Oamenii sunt minţiţi că semnează pentru sterilizarea câinilor sau pentru relocarea lor în adăposturi (practică utilizată în Bucureşti şi în toată ţara);

• Postaşii distribuie fluturaşi PDL şi condiţionează livrarea corespondentei, a pensiei sau a ajutorului de şomaj de semnarea pentru legiferarea uciderii câinilor fără stăpân (Slatina);

• PDL colectează semnături în şcoli şi licee (Bucureşti, Gorj)

• Oamenii sunt minţiţi că semnătura lor ajuta la amenajarea de parcuri şi spaţii verzi – în realitate, ei au semnat pentru eutanasia câinilor fără stăpân (Ploieşti);

• Asociaţiile de locatari, condiţionate de ajutorul pentru încălzire, au semnat ceea ce li s-a prezentat în mod fraudulos şi abuziv că iniţiativa pentru sterilizarea şi adăpostirea câinilor fără stăpân (Rm. Vâlcea).

PDL face aceste eforturi considerabile nu din grijă pentru cetăţeni, ci dintr-un interes propriu. Pentru că uciderea câinilor fără stăpân s-a dovedit o afacere foarte profitabilă pe perioada în care a fost implementată (până în 2008). Interesul din spatele acestei campanii este ca în stradă să existe la nesfârşit câini, ca autorităţile să aibă ce “gestiona”. Pentru că s-a văzut că uciderea, în fapt, perpetuează această situaţie, alimentează apariţia câinilor, menţinând în stradă o populaţie canină constantă. Din acest motiv este de preferat pentru grupurile de interese să menţină această maşinărie fenomenală de făcut bani, şi nu să “rezolve problema”.

Printr-o decizie a Biroului Permanent al PDL Bucuresti, “Persoanele ce deţin funcţii numite sau alese cu sprijinul PDL Bucureşti au obligaţia de a strânge 2000 de semnături de fiecare“, “urmând a le fi retras sprijinul politic în caz de nerespectare a acesteia.” Evident că, pentru a-şi face norma, “funcţionarii“ PDL dau din colţ în colţ şi uzează de toate mijloacele posibile pentru a obţine semnăturile. Aşa cum am exemplificat, campania a fost programată să vizeze inclusiv şcolile, asociaţiile de locatari, spitalele, pentru că s-a decis strângerea a 500 000 semnături până la 1 decembrie, prin orice mijloace.

ONG-uri din toată ţara au înaintat plângeri penale şi acţiuni legale pentru deschiderea anchetelor privind practicile ilegale şi abuzive folosite în campania PDL.

Foto: Flickr / Charles Haynes


11 comentarii

 1. as vrea sa vad niste dovezi in sprijinul afirmatiilor din articol. de exemplu fluturasii de la slatina, o copie a deciziei biroului permanent, etc. inainte sa ma pronunt. @jake, cum scapam de cainii fara stapan? cand se aplica o solutie VIABILA oricare ar fi ea? m-am cam saturat sa fie alocate fonduri pentru adaposturi in detrimentul locurilor de joaca, sau fonduri pentru vaccinari si castrari de caini in detrimentul locurilor de parcare, sau fonduri pentru vaccinuri si tratamente medicale antirabice in loc de tratamente medicale oncologice. este inuman sa ucizi mii de caini, dar este intolerabil sa nu poti iesi din bloc fara sa fii asaltat de caini. si inca o intrebare: ar fi fost mai tolerabil daca demersul ar fi fost al PNL-ului (de exemplu)?

  • cel mai bun coment in opinia mea cert este k asa zisii iubitori de caini..si credeti-ma nu sunt asa de multi precum credeti..ci mai degraba ipocriti care fac pe iubitorii de caini daca le-ar cere cineva 1 ron pe luna pt un adapost de catzei ar fugi ca de martorii lui iehova..faptu ca le dau niste felii de salam care numai pot sa le manance si resturi de mancare k sa vada vecinii cum defileaza facand si ei o fapta buna..nu inseamna k iubesc cainii cu adevarat la noi exista chestia asta..vezi domne sunt o curva penala..dar ma duc sa dau resturi de mancare la caine defiland in fata vecinilor sa mai indulceasca opinia lor

 2. Care este diferenţa între pdl-işti şi comunişti? Nu aceleaşi metode de cpnstrângere se aplicau? De fapt, de ce mă mir? Sunt aceleaşi persoane, doar că acum poartă costume “de firmă” şi au un limbaj puţin cosmetizat. Doar la capitolele “maniere” şi “bun simţ ” sunt repetenţi, ca întotdeauna. Ce vină au bietele suflete că au ajuns pe străzi? Au ajuns acolo datorită unor “bipezi” iresponsabili şi laşi, că “oameni” nu pot să-i numesc. Iar “hienele” care strâng aceste voturi sunt interesate doar de obţinerea facilă a unor bani (care oricum n-au miros şi nu contează câte cadavre sunt în spatele lor) pentru bunăstarea lor şi cotizaţia la partid. cu cât cotizează mai mult şi mai des cu atât există şansa de a primi “un os mai bun de ros” (ironic, nu?). Nici măcar nu mai pot spune că mi-e silă deoarece mi-au depăşit cu mult şi demult cele mai sumbre previziuni. Tot ce le doresc este să trăiască până în ziua în care vor primi acelaşi tratament pe care îl oferă ei românilor, ţării acesteia minunate şi bieteleor suflete care se mulţumesc unori doar cu o vorbă bună şi o mângâiere!

 3. si inca ceva: ce naiba se intampla cu “umanistii” iubitori de animale, ca devin dintr-o data mizantropi?! “PDL-istii ar trebui arsi pe rug” 🙂 🙂 🙂

 4. Aici deja se depaseste cu mult bariera legalitatii, NU este voie sa conditionezi nimic, chiar nimeni nu sesizeaza aspectul penal??? pdl-ul trebuie desfiintat urgent, iar membrii partidului deportati.

 5. A ARATAT AZI LA ANTENA3 CIRCULARA DATA DE BLONDA LUI CHIORU, DIN CARE REIESE CLAR ORDINUL DE PARTID CUM CA TREBUIE MUSAI STRANSE 500.000 SEMNATURI. DESPRE FLUTURASII MINCINOSI SUNT DEJA PE TOT NETUL COPIATI SI POSTATI. DESRE FONDURI ALOCATE PENTRU ADAPOSTURI STAI TU LINISTIT CA NU SUNT CONTROLATE DE NIMENI SI BANII SUNT FURATI LA GREU DE CATRE SEFI DIN PRIMARII. SI FI TU SIGUR, CA DACA MAINE PRIN ABSURD SE VOR DESFIINTA ADAPOSTURILE, BANII RESPECTIVI NU SE VOR DUCE UNDE SPERI TU. IAR BANII PT CASTRARI SI VACCINARI SA FI SIGUR CA DACA SE EUTANASIAZA CAINII TOT SE CHELTUIE BANI, SI CHIAR LA GREU. ZICI CA ESTE INUMAN SA UCIZI CAINI, DAR SI INTOLERABIL SA NU POTI IESI DIN BLOC FARA SA FI ASALTAT DE CAINI, PAI SORINE, DE INTRAT CUM AI INTRAT IN BLOC? SI DACA ESTE VORBA DE BLOCUL UNDE LOCUIESTI, SPUNE SINCER, CE DRACU FACI DE NU REUSESTI SA TE CUMAOSCA CAINII AIA SI SA TE LASE SI PE TINE IN PACE CUM II LASA PE ALTII? EU CRED CA TU NU SUPORTI PREZENTA LOR PT CA II PERCEPI CA PE NISTE CERSETORI. DACA DEMERSUL DE A STRANGE SEMNATURI PT UCIDERE AR FI FOST AL PNL-ULUI CU SIGURANTA AR FI FOST LA FEL DE INTOLERABIL, PUNCT!

  • este simplu: plec la serviciu la 7 dimineata si ma intorc dupa 8 seara. cand ma intorc seara, cainii sunt pe la ghena bloculului rascolind gunoaiele. cand plec, sunt chiar pe treptele de la iesire. am o intrebare: DE CE TREBUIE SA-MI PLACA TOTI CAINII? de ce trebuie sa ma imprietenesc cu ei? de ce trebuie sa ma entuziasmez cand da un caine din coada? de ce sa trec cu grija pe langa o haita in calduri? situatia a plecat de pe vremea comunistilor, cand s-au demolat mii de curti in aproape toate zonele urbane ale Romaniei, si nimeni nu a mai avut grija in nici un fel, nici uman nici inuman de caini, care s-au inmultit liber. va sfidez pe toti iubitorii de animale sa gasiti caini vagabonzi in orice tara din Europa, poate nu Albania, si nu ma refer numai la cele pe care le admiram. va desfid sa gasiti caini vagabonzi la Belgrad, capitala macinata de conflicte etnice si razboi. sau la Sofia, ca sunt mai aproape si avem un imbold patriotic de a-i considera inferiorii nostri. sau la Praga, sau la Varsovia. in schimb in Bucuresti sunt peste 15.000 de cazuri anuale de oameni muscati da caini. bani furati de sefii din primarii? CU SIGURANTA! dar vreau sa se faca ceva palpabil cu restul de bani. s-au furat bani pentru parcari, dar s-au facut parcari serioase in sectorul 3. s-au exacerbat costurile locurilor de joaca, dar s-au si facut la fiecare colt de bloc si s-au modernizat cele existente. s-au furat banii de castrari, vaccinari si marcari, si cainii s-au inmultit in continuare. nici un efect vizibil, in afara strigatelor lu’ BB si ale altora.
   ca raspuns tuturor: AM CAINE LA TARA, LA CURTE. este castrat, are tarc si este lasat liber in toata curtea peste noapte. este vaccinat si mananca mancare pentru caini, nu resturi. are blana lucioasa, si este METIS, adica corcitura. are jobul de paznic si de resfatat al fiica-mii. nu iese pe strada si nu umple cu spori de la fecale locul de joaca. nu are voie in casa, si are locul lui bine stabilit: un caine nu este un membru al familiei, ci un animal de companie si atat. BTW, pentru toti care-si pupa cainele in bot, stiti ca isi linge zonele intime de minim 7 ori pe zi? 🙂 🙂 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger