Irlanda a legalizat accidental droguri ca ecstasy, ketamina și ciupercile

0

Marți, 10 martie, Curtea de Apel din Irlanda a declarat neconstituțională legea privind consumul de droguri, adoptată în 1977, pe motiv că a fost creată fără consultarea Parlamentului, scrie Washington Post. Un memorandum al Departamentului pentru Sănătate a arătat că, în urma acestei scăpări legislative, “toate substanțele controlate prin ordine guvernamentale emise pentru secțiunea 2(2) nu mai sunt controlate cu efect imediat, iar posesia lor nu mai este o infracțiune”. E vorba de substanțe ca ecstasy, metamfetamină, ketamină sau ciupercuțe.

 

 

Scăparea nu a afectat droguri ca marijuana, cocaina, heroina și alte 120 de substanțe menționate în textul original al legii, scrie Huffington Post, dar a dat undă verde celor care au fost interzise ulterior. Vânzarea lor a rămas în continuare ilegală, însă, timp de 24 de ore, cât s-a estimat că ar dura aprobarea unei hotărâri de urgență care să repare situația (legiuitorii s-au întâlnit aseară pentru a lucra la asta), consumul și posesia acestor substanțe va fi legală.

Decizia Curții de Apel a venit în avantajul unui bărbat judecat pentru posesie de methylethcathinone, un drog nou care a fost introdus pe lista substanțelor controlate în 2010, potrivit The Guardian. Stanislav Bederev a negat acuzația că ar fi deținut această substanță pentru vânzare în 2012, apoi a cerut oprirea procesului pe motiv că completările aduse legii din 1977 sunt neconstituționale. Avocații lui au susținut că nu a fost legală adăugarea substanței pe lista drogurilor controlate, neexistând norme și politici pentru introducerea unor astfel de reguli și, mai ales, o consultare cu parlamentul irlandez.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger