Irlanda a ignorat protestele și a semnat controversata ”SOPA irlandeză”

1

Nu demult, casa de discuri EMI a dat în judecată statul irlandez pentru că procesul prin care ar fi urmat să fie adoptată o lege strictă, echivalent al SOPA, este prea lent. Acest lucru îl determina pe CEO-ul irlandez al casei de discuri să declare: ”mi-e greu să cred că se va răspunde pe măsura urgenței de care suferă acum industria muzicală.” Poate că între acest precedent și faptul că Irlanda tocmai a adoptat controversata lege, nu există nicio legătură. Cert e că oficialii au ignorat protestele extrem de extinse și de vocale, în favoarea unui act de cenzură.

 

Sean Sherlock, ministrul irlandez al Cercetării și Inovației, i-a asigurat pe utilizatorii nemulțumiți că actuala versiune a legii este una mult ameliorată față de primele propuneri, mult mai drastice, și că a fost elaborată sub atenta supraveghere a Curții Europene pe Justiție. Cu toate acestea, actuala formulă a ”SOPA irlandeză” permite deținătorilor de copyright să solicite și să determine providerii de Interney să blocheze accesul la anumite site-uri.  De asemenea, anunțul adoptării acestei noi legi primite cu foarte mare ostilitate a fost urmat de o altă declarație a lui Sherlock, privitoare la reforma legii copyrightului, astfel încât ”să nu mai existe bariere în calea inovației.” ”Sunt determinat să revizuiesc și aduc la zi legislația actuală privind copyrightul, pentru a ajunge la un echilibru just între încurajarea inovației și protejarea creativității,” a spus ministrul irlandez, citat de ”The Journal.”

Până atunci însă, urmează să fie pusă în aplicare legea proaspăt adoptată, potrivit căreia, utilizatorilor de net li s-ar garanta protecția datelor personale și a libertății de la primi și distribui informație.

 

Sursa: Techdirt

 


Un comentariu

  1. Pingback: Irlanda a semnat PENTRU cenzura online | Gazeta Romana-Portal de Stiri Nationale

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger