Iranul permite oficial accesul pe Twitter și Facebook

0

După patru ani în care cetățenii iranieni nu au avut acces legal la rețele sociale, ca urmare a mișcărilor violente de protest de după alegerile din 2009, ieri seară iranienii au putut posta pentru prima oară pe Twitter și Facebook, fără restricții. Această decizie a fost luată de Hassan Rouhani, președintele proaspăt ales, care la rândul lui este activ pe Twitter, la fel ca ministrul iranian pentru afaceri externe.

 

Untitled

 

Noua conducere a Iranului a promis cetățenilor o îmbunătățire a sistemului de telecomunicații și liberalizarea accesului la Internet, un drept de care iranienii nu s-au bucurat în ultimii patru ani. La rândul său, președintele Rouhani a folosit, potrivit revistei Time, contul de Twitter pentru a comenta criza din Siria, pentru a-i felicita pe atleții iranieni și pentru a le transmite sărbători fericite israelienilor, cu ocazia celebrării Rosh Hashanan.

Totodată însă, după pemiterea accesului la rețele sociale, mai multe pagini web rămână încă blocate. Pentru moment, nu se știe nici dacă toate orașele din țară vor putea folosi Facebook și Twitter, nici dacă bucuria de ieri nu este cumva temporară, arată Quartz

Sursa: Time


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger