Iranul a blocat din nou accesul la Facebook şi Twitter

0

Internauţii iranieni nu mai au acces la Facebook şi Twitter de ieri, la numai o zi după cele două reţele de socializare, interzise în ultimii patru ani în Iran, au fost accesibile, în mod surprinzător pentru toată lumea.

 

 

Accesul la reţelele de socializare menţionate a fost pus pe seama promisiunii noii conduceri a Iranului că va liberaliza accesul la internet şi va îmbunătăţi sistemul de telecomunicaţii. Însuşi preşedintele iranian, Hassan Rouhani, a folosit, scria revista Time, contul de Twitter pentru a comenta criza din Siria, pentru a felicita atleţi iranieni şi pentru alte adresări oficiale. Însă la o zi după ce iranienii au putut posta pe Twitter sau Facebook, oficialii statului au retras accesul, susţinând că, de fapt, ar fi fost vorba de o eroare tehnică şi nu de o ridicare a interdicţiei, scrie New York Times.

La momentul blocării reţelelor de socializare, guvernul iranian susţinea că acestea sunt unelte periculoase în demonstraţiile anti-guvernamentale. Iranienii au putut să intre pe conturi de social media numai cu ajutorul programelor speciale care le permiteau să se conecteze de pe calculatoare din afara ţării. „Eroarea tehnică” invocată acum ar putea fi o urmare a luptelor interne între oficialii statului: cei mai noi şi deschişi vor să ofere acces la internet, iar cei din garda veche vor să menţină lacătul pe site-urile vestice şi reţelele de socializare.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Mashable

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger