iPad 2 este mai uşor şi mai subţire, dar este mai verde?

1

De la lansarea sa de anul trecut, iPad a declanşat o revoluţie tehnologică în ceea ce priveşte gadgeturile personale. Apple lansează acum o a doua versiune a iPad-ului, care este cu 33% mai subţire, este mai uşoară, are o baterie mai rezistentă, o grafică mai bună și o unitate centrală de procesare mai rapidă. iPad 2 are şi multe alte îmbunătăţiri, dar cât de verde va fi?

În primul rând, iPad 2 este mai uşor şi mai subţire, măsurând 8,88mm în grosime faţă de 13,4mm – dimensiunea primei versiuni, ceea ce înseamnă mai puţină materie primă pentru producţia sa. Ca şi predecesorul său, iPad 2 nu are arsenic în compoziţie, materiale bromurate nepropagatoare de flacără (BFR), mercur, PVC şi este foarte reciclabil.

De asemenea, gadgetul este o alternativă eco a citirii cărţilor tradiţionale. Revista Good arată că o carte nouă este responsabilă pentru 7,5 kilograme de CO2, din punct de vedere al proucţiei, transportului şi eliminării, iar un iPad este responsabil pentru 130 de kilograme de CO2, ceea ce înseamnă că dacă avem de gând să citim mai mult de 20 de cărţi, iPad-ul este varianta mai “verde”.

Pe de altă parte, cea mai eco alternativă dintre toate este împrumutarea cărţilor de la bibliotecă sau între prieteni.

Până la urmă, cât de verde este iPad-ul stă în maniera în care va fi folosit – câte cărţi va citi utilizatorul său sau în ce măsură va înlocui computerul sau laptopul, electronice mult mai consumatoare de energie.

În 2010, Apple a vândut 14,79 de iPad-uri şi a lansat a doua versiune a gadgetului la doar 11 luni de la apariţia calculatorului portabil.

Foto: Flickr / iPad_2

Sursa: Inhabitat

Citiţi şi:

VIDEO Leii, tigrii şi alte feline captive se joacă cu un iPad

Zilnic, primim informaţii care echivalează cu conţinutul a 174 de ziare

Testarea, cea mai bună metodă de a învăţa pentru examene

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger