Invitație la plantat livezi urbane

0

Pomii fructiferi aduc abundenţă în spaţiul urban atunci când ei sunt prezenţi: îmbogăţesc aerul cu oxigen, ne oferă roade gustoase, înfrumuseţează peisajul şi creează noi habitate. Grădinescu vă invită să vă alăturaţi campaniei de plantare: Livezile Grădinescu. Cu mic, cu mare plantăm împreună în perioada 11-19 noiembrie în grădinilie urbane de la Apărătorii Patriei şi Bucureştii Noi. Rezultatul: două „păduri comestibile” create pe principiile Food Forest!

“Plantăm împreună livezi urbane: Livezile Grădinescu” e o campanie itinerantă în 2 cartiere ale Bucureştiului ce aplică principiile de plantare ale sistemului Food Forest. O ocazie de a sădi cu mâna ta un pom sau arbust fructifer pe o bucată de pământ dintre betoanele capitalei, de a te conecta la comunitate, de a face cunoştinţă cu elemente de bază din permacultură şi grădinărit urban, de a descoperi un concept inteligent de plantare a a pomilor şi arbuştilor fructiferi, puţin cunoscut la noi în ţară: Food Forest.

CE VOM FACE ÎN CADRUL FIECĂRUI ATELIER?

  • Pregătim terenul pentru plantarea pomilor
  • Sădim pomii şi arbuştii fructiferi
  • Ne bucurăm de natură şi de comunitate
  • Aflăm cine e #Grădinescu, facem un tur al grădinii şi discutăm despre permacultură, food forest şi grădinărit de iarnă 

CE şi CUM PLANTĂM?

Aplicăm principiile Food Forest şi plantăm o mare diversitate de arbuşti şi pomi fructiferi, pe care îi punem la dispoziţie, precum: măr, păr, gutui, cais, piersic, prun, cireș, smochin, paw-paw, măslin dobrogean, coacăz negru și roșu, zmeur, mur, agriș, aronia şi cătină.

Food forest sau pădurea comestibilă e un spaţiu inspirat din ecosistemele pădurii, recreat de om, structurat pe etaje de vegetaţie, ce urmăreşte eșalonarea recoltelor, diversitate şi plante perene, succesiuni în timp-spațiu a stadiilor de maturitate și mărime a plantelor integrate într-un mini-ecosistem. 

CINE PARTICIPĂ?

Eveniment dedicat comunităţii, deţinătorilor de loturi din grădinilor comunitare Grădinescu şi oricui îi e dor să sădească un pom. Vecinii curioși și iubitori de #GrădiniUrbaneComunitare și #Grădinescu din alte cartiere sunt bineveniți!

Fiind un spaţiu de învăţare practică, te rugăm să ne dai de ştire dacă doreşti să te alături la unul din cele 5 ateliere prin selectarea locaţiei în care vrei să ajungi în următorul formular: https://goo.gl/forms/l8ZmTcegKLV8amt83 

UNDE? CÂND?

Grădinescu Apărătorii Patriei:

  • Sâmbătă- 11.11- orele 10.00-14.00
  • Duminică- 12.11- orele 10.00-14.00

Grădinescu Bucureştii Noi:

  • Vineri- 17.11- orele 10.00-14.00
  • Sâmbătă- 18.11- orele 10.00-14.00
  • Duminică- 19.11- orele 10.00-14.00 

Proiectul Grădinescu este organizat de Institutul de Cercetare în Permacultură din România împreuna cu Kaufland România și constă într-o rețea de 9 grădini urbane, dintre care 3 amplasate pe acoperișurile magazinelor Kaufland, 4 în parcările sau în spatele magazinelor și 2 în școlile din Capitală. Mai multe detalii pe www.gradinescu.ro.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger