Invitație la Parcul Văcărești, o oază în deșertul de beton

0

Asociația Salvați Dunărea și Delta are plăcerea să vă invite vineri, 20 septembrie, începând cu orele 11.00 la un tur al zonei naturale umede Văcărești cu ocazia lansării proiectului Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton. Accesul se face dinspre șoseaua Vitan Bârzești, vis-a-vis de Parcul Auto Vitan, sector 4, București.

 

vacaresti 2

Foto: Helmut Ignat (National Geographic)

 

Acțiunea de vineri dă startul campaniei de informare și conștientizare asupra necesității înființării Parcului Natural Urban Văcărești. Evenimentul va include un tur tematic al zonei, la care vor participa 60 de elevi și cadre didactice și vor avea loc trei ateliere educative dedicate ornitologiei, ecologiei și geologiei.

Evenimentele zilei de vineri vor fi continuate sâmbătă, 21 septembrie, cu o acțiune de igienizare a zonei la care vor participa voluntari Let’s Do it Romania!, Poliția Comunitară Sector 4, elevi și membri ai comunității locale. Tot sâmbătă, în prezența Ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Doamna Rovana Plumb, a Primarului Sectorului 4, Domnul Cristian Popescu Piedone și a Grupului de inițiativă pentru Parcul Natural Văcărești[1] va fi organizată o conferință de presă în care va fi reafirmat sprijinul instituțiilor publice din România pentru înființarea Parcului Natural Urban Văcărești.

Evenimentul face parte din proiectul Parcul Natural Văcărești. O oază în deșertul de beton, dezvoltat în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.[1] Grupul de inițiativă pentru Parcul Natural Văcărești include personalități din domeniul biologiei, al ecologiei și al mass media. A luat ființă în anul 2012 o dată cu necesitatea înființării Parcului Natural Urban Văcărești. Secretariatul grupului este asigurat de Asociația Salvați Dunărea și Delta.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger