Invenţii pentru 2012: uniciclul electric

0

 

Printre invenţiile admirate, deja, la CES (Consumer Electronics Show, Las Vegas, SUA) se numără şi un uniciclu electric – o roată pe care poţi să te plimbi liniştit, pentru amuzament sau până la locul de muncă, fără nici un alt sprijin decât echilibrul propriu.

 

Invenţia a fost botezată Solowheel, este prietenoasă cu mediul, dar nu este recomandată tinerilor care speră că, nemaifiind nevoiţi să se ţină de vreun ghidon, vor putea să scrie sms-uri în timpul mersului. Senzorii roţii îi permit să facă, cu lejeritate, întoarceri, să accelereze sau să reducă viteza, să meargă înainte şi înapoi. Mai mult, la fel ca şi în cazul maşinilor hibrid, îşi recapătă energia atunci când încetinesc sau când coboară în pantă.

Uniciclul funcţionează pe o baterie de 39 de volţi, în tehnologia litiu-fosfat de fier şi cu un motor de un 1kW, care, împreună, cu bateria complet încărcată, fac faţă până la 24 – 32 de kilometri, la viteza de 16 km/oră. Costul unui Solowheel este de 1.800 de dolari, transportul lui este facil, uniciclul fiind destul de mic şi având o greutate de aproximativ 50 de kilograme. Totuşi, ca să puteţi sta bine pe un uniciclu şi să îl manevraţi corect, astfel încât să vă bucuraţi de avantajele sale, este nevoie de puţină practică, mai ales că partea cea mai dificilă este cum să te urci pe el. Pentru a obţine echilibrul perfect este necesar să stai cât mai drept.

 

Sursa: Discovery News

Foto: Inventist

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger