Invenţie: un zgârie-nori care inspiră gaze de seră şi expiră oxigen

0

În cadrul unei competiţii de design de zgârie-nori, organizată în acest an, a fost prezentată şi invenţia de mai jos: turnul uriaş care, cum ar fi vorba poveştilor noastre, “înghite” gaze de seră şi “scuipă” oxigen. Potrivit Inhabitat, turnul are o structură biomimetică, care îi permite să reţină şi să stocheze gazele, ce pot fi ulterior refolosite în industria chimică.

 

 

„Hyper Filter Skyscraper” este numele invenţiei prezentate anul acesta la eVolo Skyscraper Competition, care, cu ajutorul structurii sale biomimetice, ce foloseşte filtre lungi, purifică aerul şi reţine substanţele toxice. Proiectul a câştigat o menţiune din partea juriului competiţiei în cadrul căreia a fost prezentat.

În condiţiile în care poluarea aerului este în creştere, mai ales în aglomerările urbane, substanţele toxice se răspândesc pe sute de kilometri şi transformă regiuni întregi, ţări întregi, chiar, în surse de poluare. Acest zgârie-nori a fost conceput ca o soluţie pentru poluarea regională. Turnuri de acest tip pot fi amplasate în oraşe, în mijlocul traficului urban, lângă uzine şi fabrici, pentru ca structura lor să absoarbă dioxidul de carbon şi alte gaze şi să „răsufle” înapoi, în aer, oxigen curat, concentrat.

 

 

stire 27 mar inventie 2

 

Mai multe imagini şi detalii tehnice despre invenţie puteţi găsi pe 2014 eVolo Skyscraper Competition şi aici.

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Grădini urbane deasupra gărilor pentru navetiştii japonezi

Verdeața isteață își face loc în urbanul clujean

Grădina din curtea școlii

Clădirea cu 200 de specii de orez, fructe și legume

FOTO Fermele care zgârie norii

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger