Invenţie: casca inteligentă care ajută motocicliştii să vadă împrejur

0

La începutul acestui an, o companie proaspăt înfiinţată, care a propus un design nou şi original pentru o cască mai sigură destinată motocicliştilor, a reuşit să strângă aproape două milioane şi jumătate de dolari, de la 1.940 de persoane, printr-o campanie de crowdfunding derulată pe platforma Indiegogo.

 

 

Acestei sume i s-au adăugat alte 11 milioane de dolari, venite de la investitori precum Walden Riverwood Ventures, Intel Capital, Formation 8, Techstars, Western Technology Investments. Scopul tuturor a fost crearea căştii inteligente pentru motociclişti, care le permite acestora să vadă împrejur, nu doar drept în faţă.

Casca se numeşte SKULLY şi are ecrane plasate în interior, care permit celor care o poartă să vadă ce se întâmplă în jurul lor, în trafic. În acest fel, un motociclist nu mai trebuie să se întoarcă ori să privească mereu în oglinzi, luându-şi, astfel, ochii de la drum, ci poate vedea direct pe ecranele din cască tot ce ar fi văzut în oglinzi. “Producţia acestei căşti are o mulţime de costuri, banii strânşi până acum ne vor ajuta să accelerăm procesul tehnologic”, susţine Marcus Weller, CEO şi fondator al SKULLY.

Nu se ştie cât va costa o astfel de cască, dar preţurile care au fost avansate, până acum, pe surse, ar fi între 1.500 şi 3.000 de dolari. Mulţi motociclişti sunt de părere că siguranţa lor pe drum merită o astfel de investiţie. Tehnologia avansată începe să ajute tot mai mult companiile preocupate de siguranţa şoferilor în trafic: luna trecută, compania Samsung a anunţat crearea “Safety Truck”, un camion cu un ecran uriaş pe spate, care permite şoferilor aflaţi în spatele camionului să vadă dacă pot sau nu să se angajeze în depăşire.

 

 

Sursa, video: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Sistemul care-ţi permite să vezi lumea prin ochii altei persoane

VIDEO Casca de bicicletă invizibilă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger