Invenţia unei adolescente sporeşte capacitatea panourilor solare cu 40%

2

Eden Full, o adolescentă de 19 ani care studiază la Princeton, îşi va lua o pauză de la studii de câţiva ani pentru a fructifica mulţimea de finanţări ce i-au fost acordate pentru dezvoltarea SunSaluter, o tehnologie ce le permite panourilor solare să urmărească soarele, sporindu-le capacitatea cu 40%.

Spre deosebire de alte panouri solare care se rotesc în direcţia soarelui, SunSaluter nu se foloseşte de un motor, ci se răscuceşte graţie metalelor din care este confecţionat, care se dilată în lumina soarelui. Asta înseamnă că invenţia fetei este de 60 de ori mai ieftină decât dispozitivele de urmările a soarelui convenţionale – 10 dolari versus 600 de dolari şi îndeajuns de simplistă încât să fie întreţinută de copii din ţările în curs de dezvoltare. “Părinţii mei mi-au insuflat un simţ al responsabilităţii faţă de mediu când eram mai mică şi am purtat cu mine această preţuire de-a lungul vieţii”, spune Eden Full.

“Acum doi ani, am avut ocazia să călătoresc în zona arctică canadiană, unde am fost martoră la lipsa deprimantă de gheaţă marină ca rezultat al schimbărilor climatice, care le împiedică pe animale să-şi găsească hrană şi pământ. Într-o călătorie cu barca, am avut şansa să mă apropii la cinci metru de un urs polar care era atât de flămând, încât nici nu s-a sinchisit să se întoarcă din calea noastră. A fost un moment emoţional când mi-am dat seama că am şansa să previn agravarea acestei probleme. Trebuia să ajut la reducerea emisiilor de dioxid de carbon”. Mai multe detalii aflaţi aici.

SunSaluter: $10,000 Winner of the EcoLiving 2011 Student Leadership Award from Scotiabank's EcoLiving on Vimeo.

Sursa: Grist


2 comentarii

  1. Ma bucur ca exista oameni care insufla copiilor lor valori in adevaratul sens al cuvantului si ii responsabilizeaza. Sper sa fie cat mai multi asemenea oameni. Felicitari si cat mai multe realizari de acest gen ii doresc!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger