Invenția unei adolescente ar putea încarca mobilele în 20 de secunde

0

Vinerea trecută, Eesha Khare, o fată de 18 ani din California, SUA, a câștigat un premiu de 50.000 de dolari la un târg internațional de știință pentru că a dezvoltat un dispozitiv de stocare a energiei care poate fi încărcat complet în 20-30 de secunde, scrie NBC News. Dispozitivul este un așa-numit supercondensator care poate înmagazina o grămadă de energie într-un spațiu foarte mic, se încarcă rapid și menține încărcătura electrică pentru o perioadă lungă de timp.

 

 

Potrivit inventatoarei de 18 ani, el poate rezista la 10.000 de cicluri de încărcare-reîncărcare, spre deosebire de bateriile reîncărcabile, care țin doar 1.000 de cicluri. Eesha s-a gândit să-l conceapă pentru că bateria telefonului ei mobil moare tot timpul și pentru supercondensatorii i-au dat o șansă să se axeze pe domeniul ei de interes, nanochimia.

Până acum, fata a folosit dispozitivul pe care l-a inventat pentru a alimenta un LED, însă, pe viitor, îl vede incorporat în telefoane mobile și alte dispozitive electronice portabile. Târgul Internațional de Știință și Inginerie Intel i-a oferit pentru el premiul cel mare la secțiunea de știință pentru tineri, iar adolescenta care urmează să studieze la Harvard a atras deja atenția celor de la Google. Invenția ei a bătut peste 1.600 de finaliști din peste 70 de țări.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger