Într-un an, Japonia va "creşte" organe umane în porci

0

Aşteptarea pentru un transplant de organ este, de multe ori, fatală celor care au nevoie de această intervenţie. Există şi cazuri în care, deşi transplantul are loc, corpul respinge organul nou sau cazuri în care organul transplantat are o durată limitată de viaţă în corpul în care a fost transplantat. Toate aceste probleme ar putea fi rezolvate mai uşor, spun oamenii de ştiinţă, dacă am putea creşte artificial organe folosindu-se chiar de celulele umane. Japonia se pare că va fi prima ţară din lume care va realiza acest lucru, într-un an.

 

 

Limitele impuse în prezent de legislaţia japoneză în privinţa cercetărilor şi experimentelor avansate pe embrioni sunt pe cale să fie modificate de către guvernul Japoniei, în aşa fel încât să permită implantarea unui embrion în pântecul unui animal şi creşterea acestui embrion până la stadiul de organ uman funcţional. Dacă această modificare va fi operată în legislaţia japoneză, ea va înlocui normele în vigoare în decurs de 12 luni, ceea ce înseamnă că, după un an, practic, Japonia ar putea creşte organe umane şi ar putea perfecta procedura privind transplantul acestora.

Cel mai probabil, animalul care va deveni gazda organelor umane crescute pe această cale va fi porcul, iar primul organ uman care va fi crescut va fi pancreasul. Dacă experimentul se va dovedi unul de succes, persoanele care suferă de diabet vor fi primele beneficiare ale rezultatelor creşterii de organe. Însă oamenii de ştiinţă susţin că sunt pregătiţi să crească şi alte organe, mai complexe, precum inima sau rinichii. Teoretic, în aceste condiţii, transplantul de organe crescute în animale ar putea fi posibil în maxim cinci ani. Singura problemă majoră care apare este că, pentru recoltarea organelor crescute, este nevoie ca animalul gazdă să fie ucis. Răspunsul cercetătorilor la această problemă este că vor încerca să crească mai multe organe în acelaşi animal, pentru ca sacrificarea acestuia să nu fie făcută doar pentru un singur organ.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger