Într-o lume ideală, România ar trebui să primească de 23 de ori mai mulți refugiați

0

Un studiu recent analizează cum ar arăta distribuția refugiaților în UE, dacă ar fi făcută în mod echitabil, în funcție de numărul populației și de capacitatea economică. În prezent, distribuția este extrem de inegalitară. Datele din prima jumătate a anului 2015 (vezi tabel) arată că România ar trebui să primească de 23 de ori mai mulți imigranți, raportat la numărul populației și de 4 ori mai mulți, raportat la PIB. În schimb, state precum Germania, Suedia, Malta ar trebui să găzduiască mai puțini refugiați.

Articol preluat de pe site-ul Imigranți.ro

Karl Brenke, Distribution of refugees very uneven among EU member states—even when accounting for economic strength and total population, Sept 2015

Karl Brenke, Distribution of refugees very uneven among
EU member states—even when accounting
for economic strength and total population, Sept 2015

Distribuția inegală a refugiaților și presiunea enormă pe câteva state sunt explicate, pe de o parte, prin preferința străinilor pentru acele țări unde au șansa unei vieți mai bune. În plus, atitudinea negativă a liderilor politici din diverse state îi îndepărtează de acestea și pune presiune pe regiunile tolerante. Astfel, în UK, Franța, Italia sau Spania există relativ puțini solicitanți de azil, la fel ca în majoritatea țărilor est europene,potrivit studiului lansat în septembrie 2015, care a analizat distribuția refugiaților raportată la capacitatea statelor de a îi primi.

Presiunea este asupra statelor central-europene, a Suediei și a micilor țări de graniță, cum ar fi Malta, Ciprul și Bulgaria.

Spre exemplu, dacă analizăm datele din 2014, reiese că Suedia a primit cu 85% mai mulți refugiați decât în cazul în care se ținea cont de o distribuție uniformă, în funcție de numărul populației și capacitatea economică. Ungaria a primit cu 71% mai mulți, iar Austria și Malta cu 60% fiecare.

La rândul ei, Germania primește de trei ori mai mulți refugiați raportat la numărul populației și de două ori mai mulți raportat la capacitatea economică. Până acum, țara nu a reușit să îi integreze cu succes pe aceștia în câmpul muncii, deși face eforturi. Spre exemplu, dacă înainte de valul de refugiați numărul șomerilor în rândul comunității siriene din Germania era relativ mic, acum este exact opusul: numărul celor care muncesc și plătesc taxe la stat este cu mult mai mic decât al șomerilor. Țara a mai fost în situația de a primi cel mai mare număr de refugiați dintre statele europene la începutul anilor 1990, când imigranții erau formați din cetățeni ai fostului bloc soviectic. Atunci au oferit azil pentru 440 000 de aplicanți, adică peste jumătate din totalul azilanților care au ajuns în UE. În prezent numerele sunt cu mult mai mari, doar pe parcursul lui 2015 așteptându-se 800 000 de refugiați, potrivit estimărilor BAMF (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge).

Deși specialiștii atrag atenția că trebuie uniformizată urgent distribuția imigranților în UE, în realitate pare să se întâmple opusul. Statele care au puțini refugiați își baricadează porțile și forțează țările tolerante să primească și mai mulți oameni. În plus, noii imigranți au tendința să se ducă acolo unde deja există un număr mare de conaționali.

Pentru detalii, iată întregul studiu: Distribution of refugees very uneven among EU member states—even when accounting for economic strength and total population


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger