Interzicereațigărilor mentolate ar fi benefică pentru sănătatea publică

1

Scoaterea de pe piață a țigărilor mentolate ar face mult bine sănătății publice, susține comitetul care oferă consultanță pe marginea produselor din tutun regulatorului american Food and Drug Administration (FDA), și asta pentru că aromele mentolate ar fi sporit numărul de fumători și ar fi făcut mai dificilă renunțarea la acest viciu. Cu toate acestea, experții care au prezentat aceste date îndeamnă agenția să ia în calcul și faptul că o asemenea interdicție ar duce la sporirea numărului de pachete de țigări contrafăcute și de contrabandă.

Comitetul consultativ susține că fumătorii de țigări mentolate nu prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta o anumită boală și nu sunt expuși unui număr mai mare de toxine, dar că acest tip de țigară le îngreunează anumitor grupuri, cum sunt tinerii, afroamericanii sau persoanele cu venituri reduse, voința de a renunța la viciu și sporește numărul fumătorilor. Această nouă analiză aprinde din nou dezbaterea pe marginea potențialelor riscuri ale țigărilor mentolate.

Cu toate acestea, comitetul de experți a precizat că este nevoie de mai multă muncă de cercetare în această direcție și a sfătuit regulatorul american să ia în calcul și posibilitatea intensificării contrabandei cu mentolate în cazul în care se decide să le interzică. Țigările mentolate, fumate în prezent de circa 19 milioane de americani, reprezintă unul dintre puținele segmente în dezvoltare ale pieței de țigări aflată în derivă și mulți analiști cred că FDA nu le va interzice țigările mentolate.

Sursa: MSNBC

Foto: Reuters

Citiți și:

Ghid în 8 pași pentru renunțarea la fumat

Cinci întrebuinţări practice pentru resturile de la ţigări

Cât de eficiente sunt ţigările electronice în reducerea dependenţei?

Fumatul pasiv cauzează nașterea unui copil mort sau cu defecte

Los Angeles-ul înăspreşte regulile de interzicere a fumatului în spaţii deschise

New York-ul interzice fumatul afară

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - China interzice fumatul în spații publice închise » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger