Interzicerea fumatului în aer liber în New York a intrat în vigoare

2

Fumătorii din New York care au impulsul să-și aprindă o țigară pe stradă nu mai pot face asta fără o amendă, ca urmare a interzicerii fumatului în majoritatea locurilor publice în aer liber. Interdicția a intrat în vigoare luni.

Legea aprobată de primarul Michael Bloomberg în februarie interzice fumatul în cele 1.700 de parcuri din oraș și pe plaje. Fumatul mai este, de asemenea, interzis în zone pietonale precum Times Square.

Interdicția are ca scop reducerea expunerii la fumul de țigară și reducerea gunoaielor. Fumatul pasiv cauzează aproape 50.000 e decese pe an, efectele secundare incluzând cancer, afecțiuni respiratorii și astm. Mucurile de țigară reprezintă 75% din deșeurile de pe plajele din New York.

“Fumatul în parcuri și pe plaje nu dăunează doar oamenilor care încearcă să se bucure de momente recreaționale, dar produce și probleme cu deșeurile are urățesc parcurile”, a spus primarul.

New York-ul calcă pe urmele a 105 municipalități din Statele Unite care au interzis fumatul pe plajele publice. Printre orașele cele mai mari se numără Los Angeles, Minneapolis și Seattle. 507 municipalități din Statele Unite au interzis fumatul în parcuri, printre cele mai mari orașe numărându-se Los Angeles, San Francisco și Salt Lake City.

Foto: Flickr / agent j loves agent a

Sursa: CNN

Tags:2 comentarii

  1. Mihai TĂNASE on

    Astept cu mare nerabdare ziua în care respiratul va deveni si el interzis în aer liber în plina strada. Nu de alta, dar multe din idioteniile de prin lume au traversat marea gârla. Lumina vine de la Vest…

  2. Păi tocmai asta e ideea, ca respiratul să devină liber pt poată lumea pentru că mulţi nu sunt conştienţi că încalcă altora dreptul asta.E absolut normal ca daca obişnuiesc să fac un lucru care deranjează pe ceilalţi să îl fac în lipsa lor, iar daca sunt inconştient să fiu obligat prin lege.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger