Internetul şi media, invadate de o nouă ştire falsă

0

“Hoax”-urile au devenit tot mai la modă şi, din cauza luptei pentru celeritatea ştirilor, verificarea unei informaţii pare a fi lăsată la urmă sau complet ignorată. În săptămâna care se încheie, publicaţii din toată lumea (inclusiv din România) s-au grăbit să titreze: Miracolul medical, femeia mexicană însărcinată cu 9 gemeni! “Ştirea” s-a dovedit a fi o farsă.

 

 

Dacă nu aţi văzut ştirea, nici nu are rost să vă mai chinuiţi să o căutaţi acum. A fost, oricum, peste tot, la fel ca şi cea cu „Ucraina vrea să interzică poziţia misionarului”. Dar, arată agenţia de presă Reuters, ştirea era falsă, lucru confirmat, pentru instituţia de presă citată, de autorităţile medicale din Mexic. De la televiziunea principală a Mexicului, Televisa, la ziare naţionale de top, apoi ziare internaţionale, la publicaţii pe internet, tabloide sau bloguri, toată lumea a anunţat „miracolul medical” mexican: o femeie însărcinată cu nouă gemeni. Sarcina multiplă a făcut înconjurul lumii, mai ales că femeia ar fi prezentat dovezi ale sarcinii sale miraculoase, inclusiv un video (ecografie prin ultrasunete).

Autorităţile medicale ale statului Coahuila din Mexic au urmărit ştirile şi au oferit asistenţă medicală femeii în cauză, care s-a dovedit a fi în vârstă de 32 de ani şi mamă a altor trei copii. Ea susţinea că a trecut prin mai multe tratamente de fertilitate şi, în urma lor, a rămas gravidă cu cei nouă gemeni. Dar testele realizate de medici asupra ei au demonstrat că nici măcar nu era însărcinată, darmite să mai fie şi mamă a nouă gemeni. De ce anume a pretins femeia falsa sarcină, autorităţile încă nu au aflat, dar au dezminţit categoric ştirea că lumea medicală s-ar afla în faţa unui nou „miracol”.

 

Sursa: Reuters

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger