Internetul, noul Cupidon!

0

Intalnirile amoroase se muta tot mai mult pe internet. Sau cel putin asta e situatia in Statele Unite unde, conform unui studiu recent, adultii cu o legatura internet acasa au mult mai multe sanse sa aiba o relatie amoroasa decat cei care nu sunt conectati. Internetul tinde tot mai mult sa inlocuiasca prietenii, spun cercetatorii.

Peste 82 la suta din adultii cu internet acasa sunt casatoriti sau traiesc in cuplu, in timp ce 63 la suta din cei care n-au internet la domiciliu sunt in aceasta  situatie, subliniaza un studiu prezentat la reuniunea anuala a Asociatiei Americane de Sociologie, mentionat de Agerpres.

“Cercetarile noastre arata ca accesul la internet joaca un rol important, ajutandu-i pe americani sa-si gaseasca un partener”, explica Michael Rosenfeld, de la Universitatea Stanford, principalul autor al studiului. Cercetatorii au mai descoperit ca internetul constituie tot mai des un loc de intalniri amoroase, mai ales pentru cuplurile de acelasi sex.

“Se poate ca in anii urmatori, internetul sa-i inlocuiasca pe prieteni, devenind cel mai eficient mijloc de a ajunge la intalniri amoroase, inlaturand astfel prietenii, pentru prima oara dupa 1940”, adauga Rosenfeld.  Printre cuplurile care se cunosc online, 61 la suta sunt de acelasi sex, precizeaza studiul.

“Cuplurile care se cunosc online sunt cel mai probabil de acelasi sex”, se mai spune in studiu. “Internetul nu este numai o forma noua forma, mai eficienta, de a pastra legatura cu reteaua de prieteni. Este o noua forma de intermediere sociala care poate redefini tipul de partener si de relatii pe care le avem”, incheie Michael Rosenfeld.

Studiul a analizat datele culese in cadrul unui sondaj realizat pe 4 002 adulti.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger