Internetul ne face mai răi?

0

Secțiunea de comentarii de la știrile și posturile de pe Internet pare să scoată tot ce-i mai rău in oameni. Fie că e vroba despre actualitate, sporturi sau aproape orice altceva, nivelul de răutate al oamenilor crește considerabil. De ce?, se întreabă Thomas Plante, psiholog, într-un articol în Pshychology Today.

Acest lucru este similar cu comportamentul la volan când șoferul este singur în mașină. Mulți înjură, arată degetul mijlociu colegilor de trafic cu ușurință, fără să fie foarte provocați. Psihologul își explică acest lucru prin faptul că se simt anonimi în mașinile lor și își lasă impulsurile să se manifeste.

Se pare că este lucru este valabil și pe Internet. Oamenii se simt în siguranță și confortabil în fața calculatorului propriu, și în mare parte foarte greu de identificat. Majoritatea își dau frâu liber impulsurilor.

Ce s-a întâmplat cu aprecierea și respectarea celorlalți și tratarea lor în maniera în care ți-ar plăcea să fii tratat? Învățăm acest lucru la grădiniță, dar se pare că îl uităm pe parcurs.

Ce părere aveți, ne face Internetul mai răi?

Foto: Flickr / paigewatkins

Citiți și:

Autodiagnosticarea: detectivi ai propriei sănătăți sau victime ale dezinformării?

Este depresia o boală?

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger