Internetul european este mai lent cu 25% decât promit furnizorii

0

În Europa, clienţii primesc internet cu 25% mai lent decât viteza promisă de ofertele promise de furnizori, arată un raport al Comisiei Europene. Acesta susţine că viteza medie a internetului în Europa este de 19,7 Mbps, dar că furnizorii de internet promit, în general, o viteză de “până la” o anumită cifră care nu este atinsă niciodată în mod real, deci consumatorul nu primeşte ceea ce i se promite.

 

 

Intenţia oficialilor Uniunii Europene este ca fiecare casă cu internet din Uniune să aibă o viteză de cel puţin 30 Mbps până la finalul acestui an şi măcar jumătate din numărul conexiunilor la internet să aibă o viteză de 100 Mbps până în anul 2020. Studiul citat al Comisiei Europene a analizat viteza internetului pe 10.000 de clienţi din toată Europa (case cu conexiune la internet), realizând 75 de milioane de teste care au generat trei miliarde de date.

Serviciile de internet prin cablu s-au apropiat de oferta vândută de furnizori, în proporţie de 91,4%, în vreme ce serviciile prin fibră erau la numai 84,4% din cifrele promise de furnizori. Cel mai rău stau serviciile ADSL, cu numai 63,3% din viteza promisă – pentru că lucrează cu linii telefonice de cupru care nu reuşesc să transmită internetul la viteza promisă mai ales celor care stau la distanţe mai mari de punctul de furnizare.

 

Sursa şi foto: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger