Internetul a ajuns mai important decât apa

0

Internetul a devenit o resursă vitală, mai importantă chiar decât apa, încălzirea sau televizorul, relevă un sondaj realizat în Londra, la care au răspuns o mie de locuitorii au capitalei Marii Britanii. Sondajul a fost comandat de Infosecurity Europe, organizator al unui eveniment anual privind securitatea informaţiei, care va avea loc la Londra în perioada 23 – 25 aprilie.

 

 

Întrebaţi care ar fi utilitatea casnică fără de care nu ar putea trăi, oamenii au oferit răspunsuri puţin surprinzătoare chiar şi pentru autorii sondajului: 38% au spus că ar fi extrem de stresaţi dacă nu ar avea acces la internet şi numai 32% au spus că ar fi o problemă dacă nu ar avea apă; doar 18% au considerat lipsa încălzirii o problemă. Lipsa televizorului sau a conexiunii la satelit ori cablu ar fi o problemă pentru doar 8% dintre oameni şi numai 4% au susţinut că nu ar putea trăi fără maşina de spălat.

Un sondaj similar realizat anul trecut a relevat că 17% dintre cei care au răspuns atunci demersului considerau că nu puteau trăi fără internet, iar cifra a crescut la 27% când sondajul s-a repetat anul acesta. Mai exact, 27% dintre oameni spun că nu s-ar putea împăca deloc cu ideea absenţei conexiunii la internet; 25% au spus că ar rezista o zi fără să fie online şi 29% au spus că ar rezista câteva zile fără internet. Doar 4% dintre cei chestionaţi au spus că nu au deloc nevoie de internet. Totodată, cei care au participat la sondaj au spus că o cădere a conexiunii de internet la locul de muncă este mai stresantă decât faptul că întârzie la serviciu, decât o călătorie neplăcută spre birou sau decât faptul că li se strică computerul. Un alt studiu, realizat luna trecută, despre obiceiurile pe care oamenii le au când merg la baie, a relevat că persoanele cu vârsta sub 30 de ani îşi verifică conturile de social media când stau pe toaletă, caută toate informaţiile la zi despre tehnologie şi citesc despre cele mai noi gadget-uri.

 

Sursa şi foto: Dezeen

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger