Internet ieftin pentru 600.000 de sate din India, oferit de Microsoft şi Google

0

Google şi Microsoft au devenit parteneri în proiectul de a oferi Wi-Fi gratuit pentru 400 de gări din toată India, plus internet foarte ieftin pentru 600.000 de sate din acelaşi stat, cu scopul de a conecta aproximativ patru milioane de persoane care trăiesc fără acces la internet.

În plus, accesul la internet va fi oferit şi instituţiilor de învăţământ, în acelaşi efort de a aduce în era digitală cât mai multe persoane din acea parte a lumii. “Este o acţiune probabil fără precedent în istoria erei digitale”, consideră premierul Indiei, Narendra Modi. Pentru sutele de mii de sate, internetul va fi oferit prin centre de servicii zonale (pentru că este complet irealist ca internetul să fie “dus” în fiecare casă), de unde oricine va putea intra online, a anunţat premierul indian. El consideră că acţiunea este în special importantă pentru fermieri, care vor putea înţelege mai bine piaţa, vor avea acces la prognoze meteo şi îşi vor putea promova afacerile.

Detaliile tehnice ale acestei iniţiative nu au fost încă anunţate, dar este posibil să fie similare modului în care Microsoft a conectat sate africane la internet, în cadrul programului 4Afrika Initiative, anunţat acum doi ani (detalii, aici). “Considerăm că o conexiune cu costuri reduse, ajutată de tehnologia inteligentă, poate impulsiona creativitatea oamenilor, poate creşte eficienţa şi productivitatea, fie că vorbim de guverne, de afaceri mari sau de afaceri mici”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft, în cadrul unri conferinţe de presă pe această temă.

 

Surse şi mai multe detalii: Digital India Initiative, Science Alert


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger