Internauții l-au ajutat pe un băiețel care-și făcuse tricou de fotbalist dintr-o pungă de plastic să-și întâlnească idolul

0

Uneori, solidaritatea celor care, dintr-un capăt sau altul al lumii, sunt conectați la rețeaua globală, reușește să restaureze încredererea în altruismul umanității, intens pus la încercare de pulsul geopoliticii. O poveste recentă de acest fel îl are în centru pe un băiețel de cinci ani din Afganistan, pasionat de fotbal și de jucătorul Lionel Messi.

leomessi3

La începutul acestui an, rețelele sociale au făcut să circule fotografia unui băiețel îmbrăcat într-un tricou improvizat dintr-o pungă de plastic, pe care era inscripționat numele jucătorului de la Barcelona. Surprins din spate, băiețelul era un simplu anonim care a sensibilizat mulțimile cu bucuria lui, în ciuda precarității. La câteva săptămâni după ce imaginea a apărut pe Twitter, băiețelul avea deja un nume și o poveste: Murtaza Ahmadi din localitatea Jaghori, Afganistan.

leomessi1 leomessi6

Familia copilului a ajuns imediat în atenția media, iar CNN l-a intervievat pe tatăl băiatului de cinci ani: ”I-am spus [copilului]că noi trăim într-un sat amărât, departe de oraș și că mi-e imposibil să-i cumpăr tricoul [cu Messi]”, pe care Murtaza și-l dorea atât de mult. Cum însă acesta continua să plângă, fratele lui mai mare i-a confecționat unul dintr-o pungă de plastic. ”A încetat să mai plângă imediat cum și-a pus tricoul din pungă,” explică tatăl. În fotografiile postate de fratele său, Hamayon, pe Facebook, băiețelul pare foarte fericit în ”echipamentul” lui.

După ce istoria acestei simple bucurii a ajuns în presă, Federația de Fotbal din Afganistan a confirmat că va stabili cât de curând o întâlnire între jucătorul de fotbal și copilul afgan.

Sursa: MyModernMet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger