Insule sub formă de nuferi care absorb energie solară

1

Un colectiv de arhitecţi a propus pentru oraşul thailandez Phuket o soluţie care îmbină atât tehnologii sustenabile de ultimă oră, cât şi designul futurist: insule artificiale sub formă de flori uriaşe, care ar urma să alimenteze oraşul cu energie solară.

The Why Factory, un think tank dedicat oraşelor viitorului, participă la o expoziţie din Berlin pe tema “Apa – blestem sau binecuvântare”, cu un proiect care ar urma să umple apele thailandeze cu flori artificiale de mari proporţii. Acestea nu ar avea un scop strict decorativ, fiind concepute atât ca puncte de atracţie pentru turişti, cât şi ca sursă de energie pentru oraşul Phuket. Cu petalele metalice deschise spre soare, aceste insule artificiale unde se va putea ajunge cu barca, sunt prevăzute cu scări din vârful cărora se vor putea admira peisajele exotice, reflectate de asemenea în corolele reflectorizante.

Cum 90% dintre locuitorii Asiei de sud-est locuiesc în apropierea apei, expoziţia organizată la Berlin atrage atenţia asupra unor chestiuni esenţiale acestor zone, de la secete şi inundaţii, până la deficitul de apă potabilă.

 

Sursa şi foto: Designboom


Un comentariu

  1. Pingback: Tavirózsák, amelyek igazából napelemek » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger