Insula pisicilor abandonate

0

Insula Tonawanda, o bucată mică de pământ aflată în apropierea oraşului North Tonawanda, din ţinutul Niagara, statul american New York, are, în prezent, mai multe pisici decât locuitori. Sute de pisici au luat în stăpânire insula, majoritatea fiind aruncate acolo de către cei care nu le-au mai vrut, scrie Oddity Central.

 

 

Pisicile lăsate în voia lor s-au înmulţit în mod alarmant şi, din acest motiv, acum există mai multe feline pe insulă decât locuitori. “Este o insulă mică, dar cu o problemă mare cu pisicile. Cele mai multe au fost nedorite, aruncate aici, uitate, lăsate să se descurce singure, iar acum sunt peste tot”, explică Danielle Coogan, locuitoare a insulei. “Oamenii le aruncă aici. Am văzut cum le lasă pe drum, pur şi simplu vin până aici să le descarce pe insulă şi pleacă”, spune şi Wayne Howard, rezident în North Tonawanda.

Cei mai mulţi locuitori ai insulei sunt sezonieri, nu stau acolo tot anul, dar pisicile, da; ies în special noaptea din ascunzişuri, iar ziua stau pitite. “Fac multă mizerie, lasă fecale peste tot pe insulă, este dezgustător. Le-am prins până şi pe barca mea, făcându-şi nevoile, este o mare problemă”, mai spune Howard.  În faţa acestei situaţii, Danielle Coogan a decis să ia măsuri: a lansat “operaţiunea Island Cats”: capturează pisicile, dă puii spre adopţie, iar pisicile adulte sunt deparazitate, sterilizate, vaccinate. “Apoi le aducem înapoi pe insulă, pentru a trăi într-un loc care le este drag, în paradisul lor, dar fără să se mai reproducă”, explică Coogan.

Totodată, în planul localnicei intră şi hrănirea pisicilor, cu ajutorul unor voluntari care să vină de câteva ori pe săptămână pe insulă şi să umple recipiente cu mâncare pentru micile feline. Însă procedurile de sterilizare sunt destul de costisitoare (cam 25 de dolari pentru o pisică), astfel că Danielle Coogan a pornit o campanie de strângere de fonduri, din donaţii – şi oricine doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a pisicilor abandonate pe insulă o poate face aici.

 

 

Sursa şi mai multe detalii: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Cel mai mare sanctuar pentru pisici din lume

VIDEO O pisică salvează un băieţel de atacul unui câine

FOTO Portretele cu pisici, o îndeletnicire fotografică veche de 100 de ani

Terapia cu animale domestice îi ajută pe copiii autişti

O lecţie de prietenie: copii şi pisici, împreună cu ajutorul cărţilor


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger