Instalatori deghizaţi în Super Mario fură apă pentru săraci de la companii

0

În Italia, unde criza economică a adus la ordinea zilei debranşările oamenilor nevoiaşi de la reţeaua de apă, fenomen întâlnit şi peste ocean, mai ales în Detroit, a apărut un nou tip de Robin Hood, scrie Vocativ.com. El se prezintă sub forma unor instalatori transformaţi în activişti, anonimi, deghizaţi în Super Mario şi înarmaţi cu unelte, care îi rebranşează pe săraci la reţeaua de apă a companiilor locale.

 

 

În ultimele luni, furnizorii locali de apă au început să se răzbune pe rău-platnici, generând o mică criză printre oamenii cu venituri mici. În jur de 25% din locuinţele din Roma au datorii la apă. Luptând pentru ceea ce ei numesc “dreptul la apă”, activiştii Super Mario analizează cele peste 200 de solicitări pe care le primesc zilnic pe reţelele sociale, stabilesc ce oameni merită acces la apă şi apoi îi recuplează la reţea. O acţiune ilegală, care se explică prin portul măştilor.

 

 

Volumul de apă ar urma să crească cu 10% în următorii doi ani, dar şomajul va creşte la rândul său cu 12% în aceeaşi perioadă. Aflaţi mai multe detalii pe Corriere della Sera.

 

Puteţi citi şi:

Proteste împotriva migranţilor din Roma din cauza sărăciei acute


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger