Insecticidele dăunătoare albinelor, interzise în Europa

1

Azi a avut loc votul statelor membre UE cu privire la interzicerea insecticidelor neuroactive, care decimează populațiile de albine. Din fericire, vestea pentru albine și pentru viitorul – măcar pe termen mediu – al ecosistemelor europene este una cât se poate de bună: aceste substanțe vor fi interzise timp de doi ani.

bee-pollinating

Deși decizia a fost susținută de multe state membre, votul nu a fost susținut de majoritatea prevăzută de legislația UE. Cu toate acestea, hotărârea finală de a interzice aceste substanțe dăunătoare aparține Comisiei Europene, care va pune în aplicare interdicția care, potrivit unor surse citate de The Guardian, va intra în vigoare în săptămânile viitoare.

Pentru următorii doi ani, vor fi interzise trei astfel de insecticide neuroactive, folosite în mod constant pentru culturile de porumb, rapiță și floarea-soarelui, cu polenul cărora albinele se hrănesc.

După ce la votul din martie, România a votat împotriva interzicerii acestor pesticide, astăzi oficialii României au votat din nou împotriva interzicerii celor trei substanțe: imidaclopridul și clotianidinul, produse de compania Bayer, și tiametoxamul, produs de Syngenta.

Sursa: The Guardian

Puteți citi și:

Producătorii de insecticide dăunătoare albinelor încearcă să prevină uciderea albinelor din Europa


Un comentariu

  1. Pingback: Az EU betiltotta a méhekre veszélyes rovarirtókat » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger