Înscrieri pentru Festivalul de film de scurt metraj Balkans Beyond Borders

0

Au început înscrierile pentru cea de-a 4-a ediţie a festivalului de film de scurt metraj Balkans Beyond Borders. Pentru a patra oară, îi invităm pe tinerii realizatori de filme să ne împărtăşească viziunea lor prinintermediul creaţiilor personale şi să „reînventeze punţi”.

„Actualitatea noastră se manifestă ca un moment în care analizăm totul. Prezentul nu e numai o situaţie tranzitorie, ci devine un loc în care se rescriu în permanenţă trecutul şi viitorul, întreaga istorie.” (Boris Groys)

Odată cu căderea zidului Berlinului şi cu încheierea Războiului Rece, Europa a intrat într-o nouă eră istorică. Marcate de un trecut comunist şi de un viitor european, multe dintre ţări au suferit schimbări radicale în ultimii 23 de ani. Locuitorii ţărilor din Balcani, deşi vecini, nu împărtăşesc aceleaşi experienţe personale, istorice, politice şi sociale când se raporteaza la aceste schimbări. Drept urmare şi aşteptările lor cu privire la viitor sunt diferite.

Ce întrebări şi probleme legate de trecut şi viitor sunt importante pentru prezent? Cum reuşesc Balcanii, cu toată diversitatea specifică zonei, să îşi rescrie trecutul şi să îşi reinventeze viitorul? Cum se poate traduce sau reprezenta acest proces prin intermediul imaginilor?

Tinerii artişti din zona Balcanilor şi nu numai(Sud – Estul Europei) cu vârsta de până la 35 de ani sunt invitaţi să îşi trimită propriile scurt metraje legate de tematica din acest an – Reinventing Bridges.

Înscrierile sunt deschise înte 17 decembrie 2012 şi 1 iunie 2013, iar festivalul va avea loc în  septembrie 2013, la Bucureşti.

Mai multe informaţii despre procesul de aplicare sunt disponibile pe site-ul Balkans Beyond Borders: www.balkansbeyondborders.eu,  pe pagina de Facebook(Balkans Beyond Borders) şi pe Twitter (BalkansBB).

Contactaţi-ne la:  [email protected].

 Balkans Beyond Borders:

BBB este o organizaţie non-profit formată din 9 tineri din Sud-Estul Europei. Obiectivul general al organizaţiei este de a promova mobilitatea şi cooperarea în rândul tinerilor din zona balcanică şi de a consolida indentitatea europeană din zona Balcanilor. Acest obiectiv se realizează în mai multe feluri: printr-un festival de filme de scurt metraj tematice, prin ateliere de filmmaking, seminarii şi prin dezvoltarea unei reţele vaste de colaboratori.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger