Înscrieri la seria de interactivitate Modulab 3_ In/Uman

0

Modulab invită tineri artiști, care vor să experimenteze cu noi tehnologii să aplice la programul SERIA DE INTERACTIVITATE 3 _ IN/UMAN,  care va avea loc în perioada 24 septembrie – 10 noiembrie 2015.

Modulab este un laborator de artă, design și tehnologie din București. Din 2010 realizează instalații interactive, expoziții de artă trans-media, evenimente de profil și workshopuri – atât practice cât și teoretice, în cadrul cărora noile tehnologii sunt explorate din perspectivă artistică. In cadrul primei ediții a Seriei de Interactivitate, Modulab a organizat prima expoziție de instalații interactive expusă la MNAC, SymbiomorphogenesisÎn cadrul acestei ediții vom explora practici noi dar și o structură și metodologie diferite pentru desfășurarea de ansamblu a proiectului.

Programul SERIA DE INTERACTIVITATE 3_ IN/UMAN constă în 3 workshop-uri, cu durata de 2-3 zile fiecare: un workshop de Processing, condus de Ana Cârlan; un workshop de serigrafie, condus de Octav Avramescu; și un workshop de teoria artei, condus de Cristina Bogdan. În cadrul acestora, participanții se vor familiariza cu noi unelte pe care le pot folosi în practica lor, de la abilități tehnice la noi discursuri și modalități de prezentare. Tema generală a workshop-urilor este noțiunea de inuman, centrală atît în discursul științific, cît și în cel artistic și filozofic contemporan. Workshopurile vor fi coordonate si asistate de Paul Popescu.

Pe tot parcursul programului, participanții vor fi încadrați de 4 mentori, artiști contemporani cu practici foarte diferite. Aceștia vor fi disponibili pentru discuții și pentru a le deschide tinerilor noi posibilități de utilizare a practicilor dobîndite în cadrul workshop-urilor.

La final, Modulab pune la dispoziția participanților spațiul de laborator pentru 10 zile sau va oferi mentoring, timp în care aceștia pot lucra la un proiect personal rezultat în urma explorării noilor tehnologii și discursuri, și care să adreseze tema inumanului. O prezentare publică cu toate lucrările va avea loc pe 29 octombrie 2015.

Programul SERIA DE INTERACTIVITATE MODULAB 3 _ IN/UMAN este gratuit și este conceput pentru un număr de maxim 15 participanți.

Aplicanții pot fi studenți sau pot activa în orice domeniu artistic sau conex – design, arhitectură, film, muzică, etc. Vîrsta limită este 35 de ani. Nu există restricții de naționalitate.

Aplicanții trebuie să trimită o scurtă prezentare a activității lor și un paragraf de motivație la adresa [email protected], pînă pe data de 20 septembrie 2015. Procesul de selecție va avea loc în perioada 20 – 23 septembrie 2015; juriul este format din Ioana Calen (Modulab), Paul Popescu (Modulab) și Cristina Bogdan (ODD). Pe 24 septembrie vor fi anunțați candidații selectați, prin mail și public pe site-ul Modulab și pe canalele media.

Programul SERIA DE INTERACTIVITATE MODUALB 3 _ IN/UMAN va avea loc în octombrie 2015, iar participanții trebuie să fie disponibili pe toată durata lui.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger