Înscrieri la programul online ”Scrie despre tine”

0

De-a lungul timpului, v-am făcut cunoștință pe TOTB cu proiectul ”Scrie despre tine,” un atelier de explorare a realității prin scris și actorie, a cărui miză este să transforme poveștile de viață ale fiecăruia în piese de teatru și scurtmetraje. Regizoarea Vera Ion și actorul Sorin Poamă, fondatorii atelierului prin intermediul căruia zeci de experiențe personale au fost transformate în experiențe complexe, de literatură și teatru, lansează acum versiunea online a atelierelor ”Scrie despre tine,” la care se poate înscrie oricine, indiferent de pregătirea anterioară, până pe 31 ianuarie.

Ai chef să scrii pentru că nu mai înțelegi nimic din ce ți se întâmplă. Ai vrea să te distanțezi mai clar față de contextul în care trăiești. Ai vrea să povestești unele lucruri care ți s-au întâmplat pentru ca alți oameni să nu ajungă în aceeași situație. Ai vrea să povestești ca să ajungă la public lucruri mai importante, mai cu miză, decât ficțiunile consumate în media. Ai avea chef să scrii, dar nu știi de unde să apuci toate astea. Vrei să mergi la un atelier de scris, poate se schimbă ceva, dar nu ajungi. Plouă. Ninge. E prea cald. Nu știi niciodată când termini jobul. N-ai job, dar n-ai chef să ieși din casă.

 Pentru infinit alte situații care te pot face să nu ai acces fizic la exercițiile de scris și de observare a realității care se lucrează la “Scrie despre tine” de mai bine de 5 ani, am lansat acum un program la distanță: începând cu 05 ianuarie, SDT așteaptă mailuri de la oricine, din orice oraș, indiferent de experiența anterioară în domeniu, pe [email protected], pentru a primi mai multe informații despre cum se desfășoară programul online. Apelul este deschis până pe 31 ianuarie.  Experiența anterioară în domeniul artistic nu este necesară.

Lucrul la distanță îți va da misiuni de scris individuale axate pe nevoile tale, într-un ritm mulat pe calendarul tău, te va ghida în dezvoltarea unei povești pe care o alegem împreună după o primă etapă de explorare, îți va da instrumentele necesare pentru a scrie o scenă pentru teatru sau film, te va ajuta să capeți un ritm constant de lucru. Vei căpăta o perspectivă nouă asupra propriei realități, exersând o privire de scriitor/observator asupra ei, și obiectivând-o pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă și ce ți se întâmplă. Asumarea propriei identități, a propriei istorii, folosirea scrisului ca pe un instrument de studiu al realității conduc către rezultate artistice autentice, complexe și puternice pentru public. Pe măsură ce înaintezi în studiu, vei putea vedea cum textele tale sunt citite de actorii din cadrul proiectului, vei putea participa la întâlnirile online cu ceilalți membri ai comunității și vei deveni parte activă dintr-un grup de peste 100 de oameni pasionați de povestirea și explorarea lumii în care trăim.

Scrie despre Tine este o scoală independentă de teatru și film care dezvoltă povești prin explorarea realitătii. Proiectul a pornit în 2010 la inițiativa lui Sorin Poamă, actor, și a Verei Ion, regizor. S-a desfăsurat și se desfăsoară în București în regim independent, adunând în timp peste 200 de oameni pasionați de acest concept care au participat la întâlnirile Scrie despre Tine. în timp, din aceste întâlniri au apărut 20 de piese noi de teatru, scrise de autori noi, 7 scurtmetraje, 5 producții de teatru, și primul Festival de Teatru Independent dedicat textului autobiografic din România.

Aici puteți urmări câteva fragmente din texte în lucru, piese de teatru și scurtmetraje dezvoltate la Scrie despre tine. 

Mai multe informații despre înscrieri, puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger