Înscrieri la dezbatere pe o temă controversată: “E timpul sa afirmăm că parada Gay Pride este încă necesară?”

0

Closer2Oxford îşi pune la dispoziţie instrumentele – platforma de debate online pentru studenţi şi formatul de dezbatere publică specific – pentru a găzdui o confruntare de idei pe una din temele care desparte încă societatea românească: Parada Gay Pride. În premieră, runda aceasta va permite participanţilor să se înregistreze alegându-si poziţia argumentativă, după mecanismul prezentat la secţiunea “register“.

 

closer2oxford_runda11 403x403

 

Moţiunea rundei online este: E timpul sa afirmăm că parada Gay Pride este încă necesară?

*Paradele Gay Pride sunt organizate in majoritatea oraşelor mari din Occident, prima paradă din România fiind organizată în 2005 la Bucureşti, ca parte a festivalului Gay Fest. Ea reprezintă pentru participanţi şi susţinători un spaţiu de comemorare a luptei pentru drepturile LGBT şi a mândriei de a aparţine acestei comunităţi. Este singura manifestaţie care în toţi aceşti ani a atras nu doar critici din partea altor comunităţi – în special religioase – cât şi contra-manifestaţii sau contestări în instanţă, pe motivul aducerii de „afront la moralitate şi de pericol în educarea celor tineri”. Closer to Oxford îşi propune să pună la dispoziție instrumentele educaționale în sprijinul dezbaterii de idei în care argumentele să fie mai importante decât emoţia sau limbajul virulent.*

Deadline de inregistrare joi, 13 februarie.

Prima echipă din clasamentul general va câştiga pentru fiecare dintre membrii săi un ereader Nook Touch.

Membrii echipei de organizare C2O nu pot participa, de asemenea nici arbitrii proiectului.

4 paşi pentru a te înregistra în rundă:

  1. Te înregistrezi la secţiunea Register. Se înregistrează şi colegul/a de echipă. Dacă aveţi cont deja, nu trebuie să vă reînregistraţi.
  2. Cauţi colegul/a la secţiunea “Fă-ţi echipă” şi dai click pe numele lui/ei
  3. Alegi partea pe care vrei să joci — aici ai 3 opţiuni: aleator, afirmator, negator (faci asta înainte să trimiţi colegului tău cererea de format echipă)
  4. Trimiţi cererea (Apeşi pe butonul “trimite”). Colegul/a primeşte mail şi confirmă echipa printr-un click pe linkul din mail.

Dacă nu ai partener, anunţă la [email protected] şi echipa Closer2Oxford te ajută să îţi găseşti un coechipier, stai fără grijă!

În pregătirea cazului, parcurge resursele de lectura. Nu uita să consulţi regulamentul C2O, ca să respecţi normele proiectului, altfel rişti să fii descalificat.

Pentru orice nelămurire referitoare la înregistrare, nu ezita şi scrie un mesaj la [email protected].

Mult succes!

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger