Înscrieri la ateliere de artă, design şi tehnologie

0

Platforma Modulab, în parteneriat cu AFCN, lansează ediția a doua a proiectului “Seria de interactivitate Modulab”, ce constă în organizarea a trei workshopuri la intersecția între artă, design și tehnologie. Workshopurile vor fi centrate pe tehnologii de interfață creier-computer, tehnologii de interactivitate, computer-generated design și fabricație digitală.

poster

Cu această ocazie, adresăm un open-call celor interesați de explorarea unor domenii precum artă și design dintr-o perspectivă trans-disciplinară, colaborativă, bazată pe tehnologii emergente în domeniu. Accesul la workshop-uri este gratuit, iar pentru înscriere este necesar să trimiteți un e-mail la adresa [email protected]. În procesul de selecție vom ține cont mai ales de disponibilitatea de angajare în cadrul proiectului până la finalizarea acestuia, care va consta în vernisajul expoziției de instalații interactive dezvoltate în cadrul workshopurilor. Programul workshopurilor este unul orientativ, programul final urmând să fie stabilit împreună cu participanții. Workshopul de producere a instalațiilor va avea o organizare flexibilă astfel încât să poată participa și cei cu alte obligații profesionale. Deadline-ul pentru aplicații este 9 octombrie.

Ediția anterioară a proiectului, Symbiomorphogenesis, s-a concretizat într-o serie de ateliere în cadrul cărora a fost dezvoltată prima expoziție de instalații interactive din România, expusă la MNAC în perioada noiembrie-decembrie 2013 și în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA). Echipa ediției 2013 a fost una eterogenă, din care au făcut parte atât artiști cât și programatori, designeri, specialiști în fabricație digitală sau ingineri. În cadrul proiectului s-a coagulat un grup de designeri și artiști cu care am colaborat în continuare, în majoritatea proiectelor noastre ulterioare. Instalațiile din cadrul expoziției funționau doar în relație/simbioză cu publicul, fârmând un nou tip de habitat cu acesta, lipsa oamenilor din expoziție transformându-le în ansable tehnice lipsite de viață și sens. Tema expoziției a fost centrată pe simbioza dintre om și tehnologie dar și între oameni, prin intermediul tehnologiei sau între diverse tipuri de tehnologii, prin intermediul oamenilor.

Progam proiect:

10 octombrie – prima întâlnire cu participanții selectaţi în proiect

11 – 12 octombrie – workshop de neurotehnologii, interfață creier/computer şi artă

17-19 octombrie – workshop introducere în Arduino

19 octombrie – 30 octombrie – workshopuri producţie instalaţii

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger