Înscriere la dezbaterea Closer2Oxford, unde puteți câștiga un eReader

0

Înscrie-te până pe 5 mai în competiția de debate online Closer to Oxford şi ai şansa să câştigi unul dintre cele 4 eReadere NOOK* puse la bătaie. În această (primă)vară dezbatem despre avantajele şi dezavantajele introducerii amenzilor proporţionale cu veniturile pe moţiunea ”E timpul ca amenzile să fie proporţionale cu veniturile?”.

Afis debate Closer to Oxford (general)

De mai bine de zece ani, structuri de calcul prin care amenzile de circulaţie se calculează proporţional cu veniturile sunt utilizate în câteva ţări din Europa. Putem extrapola şi la alte tipuri de amenzi? Sunt ele, aşa cum spune un oficial al ministerului elveţian al Justiţiei, “nu mai uşoare sau mai grele, ci mai sensibile?” Cât de eficace ar fi ele în România sau Moldova, tari în care fiscalitatea şi regulile sunt departe de a fi “elveţiene”?

Pașii pentru înregistrare sunt mentionați detaliat pe site. Cu cât te înregistrezi mai rapid, cu atât vei afla dacă esti afirmator sau negator și vei avea mai mult timp pentru pregătirea înfruntării de idei. Pentru orice nelămurire referitoare la înregistrare, nu ezita să ne scrii la [email protected]

Primele două echipe din clasamentul general (patru participanți) vor câștiga 4 eReadere* Nook Wi-Fi Touch eBook Reader, pentru fiecare dintre membrii săi. Primii 16 clasați în fiecare localitate vor participa la seminarii de lectură critică și argumentare, iar în București, Iași și Cluj vor primi abonamente la Bibliotecile British Council Romania. Pentru preluarea premiilor este nevoie de dovada încadrării membrilor echipei într-o formă de învățământ superior (licență sau master). Membrii echipei de organizare C2O nu pot participa, de asemenea nici arbitrii proiectului.

Closer to Oxford este un program educaţional marca ARDOR, adresat studenţilor din 7 centre universitare din România şi Republica Moldova. Desemnat în 2011 “cel mai bun program educaţional” prin premiile obţinute la Gală Societăţii Civile şi Premiile Radio România Cultural, Closer to Oxford pune în valoare oameni şi argumentele lor, aducând un plus de accesibilitate, provocare intelectuală şi conţinut practicilor de dezbateri, încă firave în România.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger