Inovatie. Cum furtunul de pompier devine poseta

0

Pentru un spirit practic si inovator, aproape orice lucru se poate transforma in ceva neasteptat. Doua englezoaice si-au pus mintea şi abilitatile practice la lucru si au reusit sa lanseze o colectie de posete de lux fabricate din resturi de furtunuri de pompier.

Ce se intampla cu furtunurile de pompier a caror perioada de functionare a expirat?, relateaza cotidianul The Guardian in editia sa de joi. Probabil ca foarte putina lume isi pune o astfel de intrebare. Nu insa si Kress Wesling, un expert ecologist, a carei curiozitate este peste medie si care a vazut ca furtunurile de pompier sunt fabricate dintr-un material ce poate fi folosit in industria modei.

Cum Wesling conduce o companie specializata in prelucrarea resturilor din gunoaie, ea a petrecut cateva luni bune pana s-a „imprietenit” cu furtunurile, invatand treptat sa le curete (fara sa foloseasca substante chimice) si apoi sa le coasa (pentru asta a incercat patru modele diferite de masini de cusut). A crezut insa tot timpul ca materialul din care sunt fabricate furtunurile poate avea si o alta destinatie decat groapa de gunoi.

O prietena artista, Isabella Macpherson, co-fondatoare a brandului art-eco ISSI, a pus la munca patru colegi, cu totii reusind recent sa lanseze o colectie de posete de lux fabricate din resturi de furtunuri de pompier. Jumatate din profitul obtinut prin vanzarea posetelor va fi donat unei fundatii a pompierilor.

„Spre deosebire de designerii de moda care sunt obisnuiti sa lucreze cu o gama limitata de materiale, artistii folosesc lucruri dintre cele mai deosebite. Prelucrarea furtunurilor de pompier le-a aprins pur si simplu imaginatia”, spune Isabella Macpherson.

Foto: Richard Saker / The Guardian

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger