Înlocuitorii de grăsimi îngraşă şi mai tare

0

Deşi grăsimile au devenit una dintre sperietorile celor care ţin la siluetă ca la ochii din cap, un nou studiu arată că grăsimile sintetice folosite în produsele cu conţinut caloric scăzut oferă condiţii propice ţesutului adipos.

În timpul unui experiment realizat într-o universitate americană, jumătate dintr-un grup de şobolani a primit hrană cu un conţinut ridicat de grăsimi, în timp ce dieta celeilalte jumătăţi a constat în hrană cu foarte puţine grăsimi. Ba mai mult, o parte din şobolanii aparţinând fiecărui grup a primit fie chipsuri cu multe grăsimi şi calorii, fie chipsuri “dietetice”, produse cu olestra, un substitut de grăsime cu zero calorii, despre care s-a observat că trec prin corp nedigeraţi. La finalul testului, s-a observat că şobolanii care consumaseră chipsuri şi hrană cu un conţinut scăzut de calorii nu doar că au avut poftă mai mare de mâncare, dar s-au şi îngrăşat considerabil faţă de cei care au primit chipsuri cu multe calorii.

Sursa: Upi.com

Foto: Imagine din filmul Human Nature (2001), de Michel Gondry

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger