Îngrijorarea scade cu aromă de vanilie

0

 Oamenii veșnic îngrijorați își pot paraliza singuri inițiativele doar pentru că imaginația lor simulează prea multe scenarii apocaliptice. Există și părți bune ale îngrijorării.

Se știe că văduvii și divorțații intră în faze în care au mai puțină grijă de ei înșiși. Bărbații în general se duc mai rar la controale medicale, nu-și iau în seamă semnalele corpului și mănîncă mai prost, abuzează de stimulente și droguri și așa mai departe. Cînd sînt cuplați, se îngrijesc mai mult de dragul partenerei/partenerului dar văduvii și divorțații au tendința să rupă brusc toate obișnuințele sănătoase din trecut.

O categorie de bărbați se descurcă și după despărțiri sau în văduvie – îngrijorații, nevroticii. Aceștia au grijă mai mare de sănătatea lor, nu ca atunci cînd erau în cuplu dar cel puțin cu jumătate mai mult decît văduvii sau divorțații mai puțin anxioși.

Există și o metodă simplă pentru a reduce anxietatea – mirosul de vanilie. Într-un studiu făcut pe pacienți care urmau să facă teste pentru a li se confirma sau infirma diagnosticul de cancer, mirosul de vanilie împrăștiat în aer printr-un umidificator le-a scăzut anxietatea cu 63% în comparație cu pacienții din alte camere, unde nu s-a produs nici o schimbare. Magazine precum Sony Style folosesc această metodă pentru a-i liniști pe clienți (în magazinele cu tehnologie mai scumpă și mai sofisticată clienții sînt mai anxioși).


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger